Νέο εργατικό ατύχημα στην COSCO: Λιμενεργάτης έπεσε από ύψος 12 μέτρων

Νέο εργατικό ατύχημα στην COSCO: Λιμενεργάτης έπεσε από ύψος 12 μέτρων

Ένας ακόμη εργάτης τραυματίστηκε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε εργατικό ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, κατά τη διάρκεια εργασιών πάνω σε πλοίο, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου και ένας λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων.

Ο τραυματίας λιμενεργάτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τηρούσε τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας.

 
Σύμφωνα με καταγγελίες των λιμενεργατών δεν είχε προηγηθεί κανένας έλεγχος ασφαλείας στο πλοίο. Ένα από τα πάγια αιτήματα της Ενωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) αποτελεί ο προληπτικός έλεγχος για τα μέτρα ασφαλείας στα πλοία, πριν ανέβουν οι λιμενεργάτες για δουλειά σε αυτά.

Οι εργασίες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO σταμάτησαν, οι εργαζόμενοι της βάρδιας του άτυχου λιμενεργάτη προχώρησαν σε στάση εργασίας, ενώ σε νέα στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της επόμενης βάρδιας.

"Με πολλαπλά κατάγματα στη μέση, τα πόδια και το κεφάλι, νοσηλεύεται αυτή την ώρα ένας ακόμα συνάδελφος μας μετά την πτώση του από ύψος 12 μέτρων αφού υποχώρησαν τα σαπισμένα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου", αναφέρει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα