Πάτρα - Κατερινόπουλος: Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100% - Ο διάλογος που είχε με αστυνομικό της Scotland Yard

Πάτρα - Κατερινόπουλος: Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100% - Ο διάλογος που είχε με αστυνομικό της Scotland Yard

Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100% γιατί εδώ έχουμε τρεις θανάτους σε τρεις διαφορετικούς χρόνους. Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να ξέρω αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, εκτιμώντας ότι η τραγική υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος πλέον, ότι πίσω από τους θανάτους των 3 παιδιών από την Πάτρα, κρύβεται έγκλημα.

Ο Επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας προέβλεψε ότι η υπόθεση θα τραβήξει για σχεδόν δύο μήνες ακόμη και αποκάλυψε τα λόγια που του είπε γυναίκα αστυνομικός, ελληνικής καταγωγής από την Scotland Yard. Και εκείνη θεωρεί πως πίσω από τους ανεξήγητους θανάτους κρύβεται μια σκοτεινή εγκληματική ενέργεια που σύντομα θα ξεσκεπαστεί.

«Μέχρι αυτή την στιγμή οι θάνατοι είναι αγνώστου αιτιολογίας από τους γιατρούς. Γιατί λοιπόν να χτυπηθεί τόσο σκληρά αυτή η οικογένεια με τρεις θανάτους, ακανόνιστα, πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους από πλευράς ηλικίας, δεν πέθανε το πρώτο παιδί πρώτο για να ακολουθήσουν τα άλλα, αν δεχθούμε ότι υπήρχε γονιδιακό. Όλα τα παιδιά πέθαναν Σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, άρα κάτι γίνεται εδώ, κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στους γονείς και στην κοινωνία, τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η αστυνομία» προσέθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Συνάδελφος της New Scotland Yard, Ελληνίδα στην καταγωγή, που χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση στο Λονδίνο, με πήρε τηλέφωνο σήμερα το πρωί και μου είπε «Θανάση, μην μασάς. Είναι εγκληματική ενέργεια. Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε; Υδράργυρο».

Να δούμε τι θα μας πει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αν υπάρχει ουσία, τι ουσία είναι, θα την προσδιορίσει; Μπορεί να προκαλέσει θάνατο; Όμως δεν αρκεί αυτό, είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε τέτοια, που είναι βούτυρο στο ψωμί των αστυνομικών αρχών για την προανάκριση που θέλω να πιστεύω ότι θα μετατραπεί στην πορεία από τον εισαγγελέα για να έχουμε δράστες ή δράστη» ανέφερε ακόμη ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Όλοι διαβάζουμε ότι η αστυνομία κάνει ανακρίσεις και λοιπά. Ξέρετε ότι γίνεται μια προκαταρκτική εξέταση; Η προκαταρκτική εξέταση που γίνεται από την πλευρά της αστυνομίας είναι για να διαπιστώσει αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις ή όχι στον θάνατο της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών. Όταν αυτή η προκαταρκτική ολοκληρωθεί θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφανθεί αν θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά αγνώστων δραστών ή κατά γνωστών ανάλογα τι θα προκύψει.

Εκεί θα ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία των τοξικολογικών εξετάσεων και όποιων άλλων εξετάσεων υπάρχουν και θα αρχίσει δεύτερος κύκλος αν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Οπότε αυτή η υπόθεση θα έχει δρόμο τουλάχιστον 1,5-2 μήνες. Να μην βιαζόμαστε, γιατί ακούω για συλλήψεις. Μάλιστα κάποιοι έβαλαν στο στόμα το δικό μου ότι ο Κατερινόπουλος είπε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε συλλήψεις πράγμα το οποίο δεν είπα ποτέ. Η διαδικασία είναι αυτή και είναι χρονοβόρος» επεσήμανε.

Σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια πίεση από την πλευρά της οικογένειας καθώς πραγματικά οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν από τι πέθαναν τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα υπάρχει μια πίεση από την κοινωνία που αγωνιά», υποστήριξε ότι θα πρέπει οι πάντες να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να δώσουν απαντήσεις.

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, «στα πλαίσια της προκαταρκτικής αν κληθούν στο τέλος οι γονείς να καταθέσουν, θα καταθέσουν».

Οι αξιωματικοί, σημείωσε, ψάχνουν αυτή την στιγμή, είτε είναι γιατροί, νοσοκόμοι ή άλλα άτομα και πρέπει από εκεί να ξεκινήσουν και έτσι έχουν κάνει, καθώς έχουν εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και όχι προανάκρισης. «Αυτή η υπόθεση όντως θα τραβήξει. Μπορεί να έχουμε ένα πόρισμα που να λέει ότι υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο, σίγουρα τότε θα επισπευσθούν περισσότερο οι διαδικασίες» εκτίμησε ο κ. Κατερινόπουλος.

Πάτρα - θάνατος τριών κοριτσιών: Απομένει η εγκληματική ενέργεια

Αποκαλυπτική για τα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου. Η κυρία Μαστοράκου μίλησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στον MAX FM για την ιατρική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών, μιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ιατρικής – επιστημονικής έρευνας για τις αιτίες θανάτου των παιδιών, έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια – σε μεγάλο βαθμό – για την Μαλένα και την Ίριδα καθώς γίνεται αναθεώρηση για να ερμηνεύσουν συνδυαστικά τα ευρήματα οι ιατροδικαστές, έχει αποκλειστεί για την Τζωρτζίνα το καρδιολογικό πρόβλημα, δεν προκύπτει ιατρικό λάθος, ενώ αποκλείεται – σε μεγάλο βαθμό – το γενετικό αίτιο. «Απομένει η τελευταία εκδοχή που είναι η εγκληματική ενέργεια…» κατέληξε τον συλλογισμό της η κυρία Μαστοράκου.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας αναφέρθηκε και στο μπαράζ κλήσεων που δεχόταν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής της στην ΕΡΤ όπου μιλούσε για το θέμα των θανάτων των τριών παιδιών. Όπως είπε στον Γιάννη Γεωργόπουλο, εκείνη την ώρα, στο κινητό της τηλέφωνο δεχόταν διαρκώς κλήσεις με απόκρυψη.

Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Μαστοράκου μίλησε για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και για την κατάσταση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.


Πάτρα: Η νέα μαρτυρία για τη χαρτορίχτρα που πήγε η Ρούλα και την οντισιόν του X Factor που πήγε ο Μάνος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα