Παίρνει φωτιά το θρίλερ στην Πάτρα - Μαρτυρίες και καταθέσεις προκαλούν αίσθηση

Παίρνει φωτιά το θρίλερ στην Πάτρα - Μαρτυρίες και καταθέσεις προκαλούν αίσθηση

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Η πίεση για ορισμένους δείχνει να αυξάνεται ώρα με την ώρα. Το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών συντάσσεται και οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα αξιολογούν όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει. Οι επόμενες μέρες είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες…

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, οι γονείς των 3 αδικοχαμένων παιδιών βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Απόστολο Λύτρα που τους εκπροσωπεί, οι στενοί συγγενείς τους στέλνουν νέα μηνύματα κι οι νέες μαρτυρίες βάζουν κατά διαστήματα φωτιά στις συζητήσεις.

Η αδερφή της μητέρας χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές ως ένα από τα πρόσωπα κλειδιά στο απόλυτο θρίλερ. Ήταν στο σπίτι τη νύχτα που έμελλε να είναι η τελευταία στη ζωή της μικρής Ίριδας, εκείνη που για πολλά γεγονότα έδωσε δύο διαφορετικές εκδοχές. Για τις ώρες που το αγγελούδι ξύπνησε και αργότερα εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του, για τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι και για τα προβλήματα υγείας της αδερφής της. Καθώς η ίδια έχει διαψεύσει πως η 33χρονη έδινε μάχη με σοβαρή ασθένεια, όπως έγραφε σε μια σειρά από αναρτήσεις της…

«Κοριτσάρες μου μιλήστε, εσείς ξέρετε! Και ξέρω ότι μας αγαπάτε και μας προστατεύετε από εκεί ψηλά», έγραφε σε αναρτήσεις της η αδερφή της 33χρονης.

Το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών αναμένεται να γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες μέρες. Αυτό αναμένεται να σηματοδοτήσει μια σειρά από εξελίξεις, που κάποιοι προβλέπουν ότι θα είναι καταιγιστικές…

Σταθερά στο επίκεντρο βρίσκονται και οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών. Η 33χρονη μητέρα και ο 30χρονος εν διαστάσει πλέον σύζυγό της, που όπως φαίνεται θα κληθούν για κατάθεση τελευταίοι…

«Αν πήγαινε το μυαλό μου έστω και μισή φορά ότι έκανε κάτι η Ρούλα δεν θα άφηνα περιθώριο να πάει ολόκληρη. Αυτό θα πω μόνο. Δεν θα φτάναμε σε συλλήψεις και σε τέτοια, δεν θα προλάβαινε. Σε ότι αφορά για παιδιά μου, σκοτώνω άνθρωπο», είπε ο πατέρας των κοριτσιών.

Θύελλα το Σαββατοκύριακο προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Μπαμ για εύρημα που οδηγεί σε παιδοκτονία. Στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για πνευμονικό οίδημα που προήλθε από ασφυξία και στοίχισε τη ζωή στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Αίσθηση προκάλεσαν και τα λόγια νοσηλεύτριας της άτυχης Τζωρτζίνας. Ισχυρίστηκε πως η 33χρονη μητέρα της, ήταν αδιάφορη και έδειχνε να ανησυχεί σε χρονικές συγκυρίες που της είχαν προκαλέσει εντύπωση…

«Η μητέρα των παιδιών, αν και απουσίαζε όλες τις νύχτες και τηρούσε μία τυπική και ψυχρή στάση, όσο η 9χρονη κορούλα της νοσηλευόταν διασωληνωμένη, έδειξε μία ανεξήγητη αγωνία και τρόμο όταν ήταν να γίνει η αποσωλήνωσή της παρότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για την ζωή του κοριτσιού. Έδειχνε έντρομη, είχε γουρλώσει τα μάτια και κοιτούσε πότε τους γιατρούς πότε τους νοσηλευτές. Δεν ήταν συμπεριφορά που είχε τις άλλες φορές, φαινόταν τρομαγμένη και ανήσυχη. Τώρα καταλαβαίνουμε το γιατί, αγωνιούσε μήπως ξυπνούσε το παιδί και μιλούσε», κατέθεσε η νοσηλεύτρια.

Η νοσηλεύτρια υποστηρίζει πως η 33χρονη ήταν από ψυχρή έως και αδιάφορη τις μέρες που η Τζωρτζίνα έδινε τη μάχη της…

«Όταν η Τζωρτζίνα αποσωληνώθηκε και διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, η μητέρα της επέστρεψε στην προηγούμενη ψύχραιμη κατάστασή της. Συνέχισε να κάνει τις τυπικές επισκέψεις πρωί – απόγευμα, τυπικά μισή ώρα».

Το περιβάλλον της μητέρας διαψεύδει τη νοσηλεύτρια και επαναλαμβάνει πως όταν έρθει η ώρα, η 33χρονη θα δώσει απαντήσεις τόσο για τη στάση της, στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας όσο και για το αιματοβαμμένο πανάκι της Ίριδας που ζήτησε πίσω, από τους αστυνομικούς…

«Για το πανάκι με το αίμα, 2,5 μήνες μετά το ζήτησε γιατί είχαν τελειώσει οι εξετάσεις. Από όλα τα παιδιά έχουμε κρατήσει προσωπικά αντικείμενα και ζήτησε να το πάρει. Έχει κρατήσει πολλά και από την Ίριδα, δεν τα έχει δώσει όλα», δήλωσε στενός συγγενής της οικογένειας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα των αποκαλύψεων πλησιάζει προς το τέλος και όλα δείχνουν πως μέσα στις επόμενες θα υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για τους θανάτους των τριών κοριτσιών…

 Θέμα ημερών τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες για τη λύση του μυστήριου στην υπόθεση της Πάτρα, με τα τρία αδελφάκια που χάθηκαν μέσα σε 3 χρόνια. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της 9χρονη Τζωρτζίνας, αναμένεται να ξεκλειδώσουν την υπόθεση και να βάλουν τέλος στον πόνο της οικογένειας που περιμένει διακαώς απαντήσεις για τι έχει συμβεί με τους αιφνίδους θανάτους των ανήλικων κοριτσιών.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Αρχές της επόμενης εβδομάδας πιστεύω θα ξέρουμε τι έχει συμβεί. Έχουν βρεθεί σωρεία φαρμακευτικών ουσιών και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ξέρουμε αν πρόκειται για την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η Τζωρτζίνα ή αν αφορούν άλλες ουσίες», δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Τις τελευταίες ώρες αυτή η φωτογραφία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι», έχει προκάλεσει αναστάτωση στην οικογένεια και έριξε λάδι στη φωτιά των σεναρίων για το αν κάποιος ήθελε και εν τέλει έκανε κακό στα παιδιά.

Στη φωτογραφία φαίνεται η 9χρόνη Τζωρτζίνα με μελάνιες στα χερακία της, λίγους μήνες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο παίδων. Συγγενής μιλώντας στο LIVE NEWS διαψεύδει κατηγορηματικά ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

«Σε καμία περίπτωση δεν χτυπούσε ή κακομεταχειριζόταν την Τζωρτζίνα. Αυτά όπως όποιος τα λέει, λέει ψέματα. Το υπεραγαπούσε το παιδί. Ήταν ότι πιο πολύτιμο είχε», αναφέρει το οικογενειακό περιβάλλον της 33χρονης.

Μάλιστα ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην 9χρονη, δεν εντόπισε μελανιές ή εκχυμώσεις στο σώμα της.

«Στο σώμα του παιδιού δεν υπήρχαν μελανιές. Από όσο γνωρίζω η φωτογραφία με τις μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας δεν είναι πρόσφατη και είναι σύνηθες άτομα που βρίσκονται σε αμαξίδιο να παρουσιάζουν μελανιές από την τοποθέτηση των χεριών ή από την ακινησία.
Μάλιστα συγγενικό πρόσωπο της μητέρας της Τζωρτζίνας, θυμάται την ημέρα που έντρομή η 33χρονη μητέρα εντόπισε τις μελανιές στο παιδί της και πήρε αμέσως τηλέφωνο το Κέντρο αποκατάστασης, ζητώντας εξηγήσεις», δήλωσε ο κ. Μπουζιάνης.

«Η Ρούλα όταν είχε δει τις μελανιές με είχε πάρει κατευθείαν τηλέφωνο. Έτσι μου είπε. Ήταν πολύ ανήσυχη και αναρωτιόνταν πώς να είχαν συμβεί. Δεν μπορούσε να της εξηγήσει. Φοβήθηκε μήπως είχαν γίνει στο κέντρο που πήγαινε η Τζωρτζίνα και θυμάμαι ότι μετά επικοινώνησε μαζί τους», αναφέρει το οικογενειακό περιβάλλον της 33χρονης.

«Η πολιορκημένη μάρτυρας»
Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος, η μητέρα των 3 παιδιών ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε γυναίκα από το φιλικό της περιβάλλον επειδή μίλησε στους δημοσιογράφους. Μάλιστα η μάρτυς φέρεται να προειδοποιεί το περιβάλλον της 34χρονης, πως αν δεν σταματήσει να την ενοχλεί, θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα.

Τα τηλεφωνήματα που δέχεται η συγκεκριμένη μάρτυρας είναι «απανωτά», γίνονται ακόμη και τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ η γυναίκα αποφάσισε χθες το πρωί και διεμήνυσε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός της, ότι η μόνη λύση είναι να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αποκαλύψεις από συγγενείς και φίλους 

Συγγενείς και φίλοι υπό το φως των νέων στοιχείων που έρχονται στην δημοσιότητα, έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν σοκαριστικές λεπτομέρειες για το συνέβαινε στον ανδρόγυνο, λίγο πριν αρρωστήσουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρία, λίγες μέρες πριν η Τζωρτζίνα παρουσιάσει τους σπασμούς αρχές Απριλίου και μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου υπέστη τη ανακοπή καρδίας που της προκάλεσε την εγκεφαλοπάθεια, η μητέρα της απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει λόγω προστριβών με τον σύζυγό της.

«Λίγες ημέρες πριν μπει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, στις 8 Απριλίου 2021, έγινε ένα περιστατικό. Η μητέρα, η Ρούλα, είπε ότι θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, απειλούσε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της και την έψαχναν όλοι τότε, οικογένεια και φίλοι. 3 ή 4 ημέρες πριν. Έμαθα από άνθρωπο της οικογένειας ότι ήταν σε κάποιο ξενοδοχείο και περίμενε να πάει ο Μάνος να τη βρει. Αυτός δεν πήγε ποτέ. Μετά από κάποιες ημέρες που είχε εξαφανιστεί, εμφανίστηκε και την επόμενη ημέρα που πήρε το παιδί και πήγε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς», αναφέρει άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, από μαρτυρίες προσώπων που έζησαν το ζευγάρι, ιατρών, ιατροδικαστών, καθώς και των χρονικών συγκυριών που παρουσιάζονταν προβλήματα υγείας στα παιδιά, έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα και σύντομα αναμένεται να ξεκαθαριστούν και τα τελευταία σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Όλη η αλήθεια για τις μελανιές της Τζωρτζίνας

Μία μαρτυρία σοκ για την Τζωρτζίνα και τη μητέρα της φέρνει στο φως το Live News.
H γυναίκα που φρόντιζε την Τζωρτζίνα και είχε αναλάβει την αποκατάστασή της όταν η 9χρονη έμεινε τετραπληγική λόγω της εγκεφαλοπάθειας μίλησε στο Live Νews και εξήγησε το πως προέκυψαν οι μελανιές στο σώμα της.

«Ένα Σάββατο έλαβε ο κύριος… μία φωτό στο Viber με μελανιές στα χέρια του παιδιού και μου το προώθησε αμέσως, με τη σύσταση της μητέρας, γραπτή σύσταση, να προσέχουνμε πιο πολύ πως πιάνουμε το παιδί, γιατί μελανιάζει πιο εύκολα. Του εξήγησα πως είναι αδύνατον να έχει συμβεί στα χέρια μας, ούτε από τη νοσηλεύτρια ούτε από εμένα. Την Τζωρτζίνα την είχαμε παραπάνω από μπιμπελό. Η αλήθεια είναι πήγα την Δευτέρα, το παιδί ήρθε κανονικότατα και εκεί διαπίστωσα ότι οι μελανιές προέρχονταν από μία βίδα», είπε.

«Λόγω της υπερτονίας της κλείδωνε απίστευτα στα χέρι της. Διαπίστωσα πως προερχόταν από μία συγκεκριμένη βίδα στο καρότσι, γι’ αυτό τα σημάδια δεν ήταν της ίδιας ημέρας. Αφού το διαπίστωσα αυτό ζήτησα να μιλήσω και με τους δύο γονείς, όχι μόνο με την κυρία Ρούλα. Στην αρχή μου είπε ότι δεν ήταν εύκολα να μιλήσω και με τον κύριο Μάνο, γιατί έκανε μεταφορές και γύρναγε στις 10 το βράδυ. Περίμενα έναν γονιό να έρθει, να κατεδαφίσει το ΚΔΑΠ βλέποντας το παιδί του με αυτές τις μελανιές. Η αντίδραση ήταν πολύ ήπια σε σημείο παραίνεσης. Εξήγησα ότι θα περιμένω γιατί θέλω να μιλήσω και στους δύο, δεν δέχομαι να μιλήσω στον ένα γονιό. Εγώ δεν γνώριζα εάν ήταν μαζί ή όχι το ζευγάρι, δεν με αφορούνε».

Σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα στο Live News, και οι δύο γονείς εμφανίστηκαν την επόμενη ημέρα στο κέντρο αποκατάστασης.

«Ήμουν πολύ επιθετική, γιατί με έπνιγε το δίκιο. Εκείνοι ήταν και οι δύο πολύ συγκαταβατικοί. Μου είπαν ότι εάν είχαν την παραμικρή υποψία ότι μπορεί να την κακοποιούσαμε θα είχαμε κινηθεί νομικά και τους απάντησα ότι κι εγώ το ίδιο θα έκανα», είπε.

Πάτρα: Διαψεύδει η μητέρα ότι τηλεφωνεί σε μάρτυρες - Όλοι θα κριθούν γι’ αυτά που λένε ή διαδίδουν
Πάτρα: Η μητέρα είπε ότι θα αυτοκτονήσει πριν μπει η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα