Ρουβίκωνας: 22 προσαγωγές μετά από συγκέντρωση στο υπουργείο Εξωτερικών

Ρουβίκωνας: 22 προσαγωγές μετά από συγκέντρωση στο υπουργείο Εξωτερικών

Σε 22 προσαγωγές μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» προχώρησαν λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα αστυνομικοί έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα μέλη του Ρουβίκωνα να πετούν τρικάκια και να αναρτούν πανό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, έλαβαν εντολή από το Κέντρο να τους κυκλώσουν και να προχωρήσουνε στην προσαγωγή τους.

  Αυτή την ώρα, οι 22 προσαχθέντες του «Ρουβίκωνα» βρίσκονται στη ΓΑΔΑ όπου και εξετάζονται. Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η αναρχική ομάδα αναφέρει: «Η απαίτηση της μη εμπλοκής είναι η πρώτη απάντηση που πρέπει να δώσουμε στις επιλογές της κυβέρνησης. Ενώ βλέπουμε το Μακαρθικό πέπλο να απλώνεται στη Δύση (παράλληλα με τους Ρώσους αγωνιστές/τριες που διαδηλώνουν κατά του πολέμου και καταστέλλονται), αντιλαμβανόμαστε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με στρατηγικές, όχι απλά του Ελληνικού κράτους, αλλά του νέου ισχυροποιημένου ΝΑΤΟικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ, που φαίνονται σαν έτοιμες από καιρό. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο, καμία αποστολή οπλισμού, καμία συμμετοχή στα ΝΑΤΟικά σχέδια».

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα