Πάτρα: Τα ερωτήματα γύρω από το θρίλερ του θανάτου των τριών κοριτσιών

Πάτρα: Τα ερωτήματα γύρω από το θρίλερ του θανάτου των τριών κοριτσιών

Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα για την εξιχνίαση του θρίλερ στην Πάτρα, με τους θανάτους των τριών κοριτσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις καταγραφές των επίσημων καταθέσεων, η ΕΛΑΣ έχει κάνει ήδη διερευνητικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μία σαφή εικόνα και να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα ερωτηματικά που προβληματίζουν σχετικά με την υπόθεση.

Εκτός από τις επίσημες καταθέσεις, οι Αρχές αναμένουν και τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Από τις εξετάσεις αυτές θα προκύψει εάν ο θάνατος των κοριτσιών μπορεί να αποδοθεί σε παθολογικά αίτια ή εάν μπορούν να αποκλειστούν, ενώ θα προστεθούν στοιχεία και από τις καταθέσεις.

Μέχρι στιγμής τα δεδομένα των Αρχών έχουν ως εξής: οι ιατρικές εξετάσεις δεν είχαν δείξει κάτι επιλήψιμο, ενώ δεν υπήρχε κληρονομική προδιάθεση. Ερωτηματικά προκαλεί ότι τα δραματικά επεισόδεια υγείας σημειώθηκαν όταν η Τζωρτζίνα δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, καθώς και το ζήτημα με το μονόκλινο δωμάτιο.

Σημειώνεται ότι από την άνοιξη του 2021, όταν δηλαδή έφυγε από τη ζωή η 6 μηνών Ίριδα και στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοπή της Τζωρτζίνας, που της προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια, υπήρξε κινητοποίηση των γιατρών, των αστυνομικών και των ιατροδικαστών για να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στο θρίλερ της Πάτρας.

Πάτρα: Ένα λάθος μπορεί να ανατρέψει τις έρευνες για τα νεκρά κοριτσάκια
Γράφει οΓιώργος Πρωτοψάλτης

Καταθέσεις από ιατροδικαστές, γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, συγγενείς, συγκεντρώνουν από χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωή, που ερευνούν τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν εάν αυτές οι καταθέσεις επιβεβαιώνουν ή καταρρίπτουν τα στοιχεία και τα ιατρικά δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές. «Χρειάζονται στέρεες αποδείξεις για να υπάρξουν ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός που συμμετέχει στην έρευνα, επισημαίνοντας ότι μετά τις καταθέσεις, η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει επιστημονικά τα ιατρικά δεδομένα που έχουν προκύψει.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, ενδέχεται να ανατραπεί όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, σε περίπτωση που προκύψει «κάτι έκτακτο, ένα λάθος, που θα τρέξει την έρευνα και θα την φθάσει αυτόματα στο τέλος».

 
Όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν περισσότερο από έναν μήνα, καθώς οι εξετάσεις είναι ξεχωριστές για κάθε όργανο του άτυχου παιδιού, ενώ δεν αποκλείεται να σταλούν και εκτός Ελλάδας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα δεν θα αναδείξουν κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης, και δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι αυτά θα προκύψει κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε εξωτερικό παράγοντα θανάτου ή μηχανική διαδικασία.

«Δεν χάνονται έτσι εύκολα τρία παιδάκια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει σαφή αιτία θανάτου. Πρέπει να βρεθεί η αιτία, όποια και να είναι», αναφέρουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, προσθέτοντας ότι «υπάρχει και κάποια μη αναμενόμενη συμπεριφορά από κάποιους, η οποία πρέπει να εξεταστεί». Όπως ξεκαθαρίζουν, πρέπει πρώτα να βρεθεί πως πέθαναν τα 3 κορίτσια και στη συνέχεια «ποιος, και αν έκανε κάτι».

 
Τα δεδομένα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των 3 παιδιών που συγκεντρώθηκαν και τα αποτελέσματα των πρόσθετων εξετάσεων, θα αξιολογήσουν έμπειροι ιατροδικαστές, σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Εισαγγελία Εφετών Πάτρας.

Θα επιχειρήσουν να διακρίνουν αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Η διερεύνηση της υπόθεσης απαιτεί διαφορετική εξειδίκευση και προσέγγιση. Ουσιαστικά αξιωματικοί χειριστές-μάνατζερ-συντονιστές θα προβούν σε ένα… ταίριασμα διαφορετικών γνώσεων πολλών ειδικοτήτων ανθρώπων προκειμένου να βγουν ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα. Θα προβούν στην διαχείριση του υλικού, την ταξινόμηση και την συνολική αξιολόγησή του με τον εισαγγελικό λειτουργό και τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα