Έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα

Έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια το ζευγάρι που σκότωσε τον 7χρονο γιο της 29χρονης πριν από πέντε χρόνια και έκρυψε τη σορό του στο σπίτι που διέμεναν στην Κυψέλη. 

Η 29χρονη μητέρα του αγοριού οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της για τη δολοφονία του γιου της, ενώ χθες το βράδυ είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελία και ο 33χρονος σύντροφος της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η μητέρα -όπως φέρεται να ομολόγησε στους Αστυνομικούς- σκότωσε μαζί με τον 33χρονο τον 7χρονο Ανδρέα το 2017, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία επειδή γκρίνιαζε για σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει. 

 
Ακολούθως το ζευγάρι φέρεται να είχε κατασκευάσει αυτοσχέδιο μνήμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν στα Πατήσια. Όπως εκτιμάται η σορός του αγοριού μεταφερόταν όπου διέμενε το ζευγάρι, το οποίο για ένα διάστημα φέρεται να ήταν άστεγο. Οι αστυνομικοί, που ερευνούσαν την εξαφάνιση του αγοριού, εντόπισαν χθες τα οστά του αγοριού σε εργαλειοθήκη μέσα στο διαμέρισμα που κατοικούσαν στην Κυψέλη
 
Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για τους ισχυρισμούς τους 

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες». Αυτά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος Πολωνός που κατηγορείται από κοινού με τη μάνα για τη δολοφονία 7χρονου αγοριού που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στο διαμέρισμα που διέμεναν τότε, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη.

«Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ατάραχος ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του παιδιού, που σόκαρε ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση. 
Από την πλευρά της, η 29χρονη μητέρα του 7χρονου αρχικά ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε, ότι δεν ήταν μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της και δεν είχε καμία συμμετοχή στη φρικιαστική έγκλημα. «Λέει ψέματα η μητέρα. Ηταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που της προκάλεσε ο 33χρονος», επισημαίνουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

 
Σημειώνεται ακόμη, ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης πρόκειται να οδηγηθεί, πιθανότατα, την Τρίτη στον ανακριτή.

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος
Η μητέρα του αγοριού μαζί με τον σύντροφό της δολοφόνησαν το αγόρι στις αρχές του 2017 σε άλλο σημείο από το διαμέρισμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός του είχε αλλάξει πολλές κρυψώνες. Σύμφωνα με αναφορές το αγόρι είχε υποστεί κακοποίηση ενώ φαίνεται πως δολοφονήθηκε καθώς του έφραξαν το στόμα με μονωτική ταινία.

Ειδικότερα η μητέρα ισχυρίστηκε ότι ο σύντροφός της είχε βάλει το παιδί τιμωρία όρθιο και νηστικό και του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία. Η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η ίδια δεν έκανε κάτι για να τον εμποδίσει. Όταν αργότερα πήγαν να δουν το παιδί το βρήκαν να μην αναπνέει.

Τότε το μετέφεραν στην ταράτσα του σπιτιού που έμεναν τότε όπου και το έκρυψαν σε αυτοσχέδια κατασκευή. Στη συνέχεια όταν άλλαξαν τόπο διαμονής έβαλαν τη σορό σε ένα κουτί που έμοιαζε με εργαλειοθήκη και το τοποθέτησαν στη βεράντα του σπιτιού στην Αστυπάλαια.

«Κενά στο σύστημα» καταγγέλει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Σε σοβαρή καταγγελία προχωρά το Χαμόγελο του Παιδιού για τα κενά του συστήματος, που, όπως φαίνεται, αν λειτουργούσε καλύτερα και με μεγαλύτερη ευαισθησία, κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά, δεν θα θρηνούσαμε τον 7χρονο στην Κυψέλη.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος επεσήμανε τα κενά στο σύστημα που «σκότωσαν» τον 7χρονο στη Κυψέλη.

«Έχουμε πει πολλές φορές ο κόσμος να μιλάει. Από το 2008, η μητέρα του δολοφονημένου παιδιού μας κάλεσαν κάποιοι γιατί είχε προβλημα η γυναίκα να τη βοηθήσουμε. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, ενημερώσαμε τον Εισαγγελέα, που αυτή είναι η δουλειά μας, δεν μπαίνουμε μέσα στα σπίτια. Στηρίξαμε την γυναίκα, γιατί αρχικά δεν είχε ερευνηθεί η περίπτωση για κακοποίηση. Αυτή η κοπέλα, δεν αισθάνθηκε ποτέ νοιάξμο και φροντίδα ούτε για τον εαυτό της και αυτό συνεχίζεται«

»Το 2018 έγινε καταγγελία για ξυλοδαρμό του παιδιού. Η μητέρα έλεγε τότε ότι το αγόρι είναι ασφαλές με τον βιολογικό πατέρα του στην Πολωνία. Δεν έγινε η κοινωνική έρευνα και σε διεθνές επίπεδο. Το ένα παιδί δεν φαινόταν πουθενά, το άλλο κακοποιείτο συστηματικά. Όταν το άλλο παιδί της οικογένειας, το κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο, φαινόταν ότι οι γιατροί έδειχναν μεγαλύτερη σημασία για το παιδί απ΄ότι η ίδια του η μητέρα», επεσημανε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Πρέπει να γίνει αναδοχή στο κορίτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει πίσω στην οικογένεια αυτή», κατεληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων – «Μη με χτυπάς άλλο»
«Μένουν ακριβώς απέναντί μας, μάλωναν πάρα πολύ. Η κοπέλα, δεν ξέρω, ο άλλος την κακοποιούσε ή έπινε και κάνανε πολλούς τσακωμούς. Τώρα τελευταία ακούγονταν πάρα πολλά. Εκείνος, την χτύπαγε ασταμάτητα, και είχαν συνέχεια καυγάδες. Την άκουγα συχνά να του λέει «μή με χτυπάς άλλο». Πολλή φρίκη, έχω και εγώ παιδιά και έχω τρελαθεί», δήλωσε μία γειτόνισσα.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοδυτικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την υπόθεση.

«Είναι τραγικό το ότι αυτός ο πατέρας που δολοφόνησε το παιδί του, είχε βάλει τα οστά του σε εργαλειοθήκη και κυκλοφορούσε ανενόχλητος. Η υπόθεση ξεκίνησε από μία πληροφορία που ήρθε στο τμήμα, ότι υπάρχει κάτι σοβαρό πίσω από αυτή την ιστορία. Οι δύο κατηγορούμενοι, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Η μητέρα είναι πολύ πιο σκληρή σε σχέση με τον δολοφόνο, ο οποίος έκλαιγε και έλεγε ότι μετάνιωσε, προφανώς για να καλύψει την ενοχή του», δηλωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα