Πάτρα: Ο κορονοϊός χτύπησε ξανά το άσυλο ανιάτων – Εντοπίστηκαν πάνω από 20 κρούσματα

Πάνω από 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα, σε περιθαλπόμενους του ιδρύματος. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν έπειτα από τους ελέγχους τους οποίους πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ίδρυμα.
Μετά από προγραμματισμένο έλεγχο του ΕΟΔΥ στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών εντοπίστηκαν 12 θετικά κρούσματα μεταξύ των περιθαλπόμενων, ενώ όσοι εργαζόμενοι εξετάστηκαν ήταν αρνητικοί.

Όλοι οι περιθαλπτόμενοι που βρέθηκαν θετικοί ήταν εμβολιασμένοι και κάποιοι εμφάνισαν ελαφρά συμπτώματα, ενώ άλλοι είναι ελαφρώς ασυμπτωματικοί.

Φιλοξενούνται στον τρίτο και τέταρτο όροφο του Ιδρύματος, όπου έχουν απομονωθεί από το υπόλοιπο κτήριο και έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα, ενώ ελέγχονται συνεχώς για την κατάστασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα από τους φιλοξενούμενους έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης.

Από τους 10 περιθαλπόμενους που νοσηλεύονται, οι πέντε δεν έχουν εμβολιαστεί μετά από άρνηση δική τους ή των οικογενειών τους στην σχετική διαδικασία.

Σε κατ’ οίκον καραντίνα βρίσκονται και 14 εργαζόμενοι, οι οποίοι είτε νοσούν οι ίδιοι από Covid, είτε κάποιο μέλος του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Νέα rapid test θα πραγματοποιηθούν στο ίδρυμα (σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους) την ερχόμενη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.

Συναγερμός για ραγδαία αύξηση νοσηλειών παιδιών στην Πάτρα
Η Πάτρα συνεχίζει να καταγράψει υψηλό αριθμό νοσηλειών, ενώ στην παιδιατρική κλινική του Ρίου υπάρχουν εννέα παιδιά που νοσούν. Τα 8 είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ το ένα ύποπτο.

Αυτό προκαλεί ανησυχία στους υγειονομικούς, καθώς βλέπουν ότι οι νοσηλείες στην περιοχή παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα