Πρέπει να πάρω τα χάπια - Φοβάμαι ότι θα πεθάνω - Συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό

Πρέπει να πάρω τα χάπια -  Φοβάμαι ότι θα πεθάνω - Συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό

Πάω σπίτι μου γιατί πρέπει να πάρω τα χάπια για την πίεση και το ζάχαρο

Συγκλονίζει το  μήνυμα ενός οδηγού που έφυγε με τα πόδια από την Αττική Οδό, προκειμένου να φτάσει στο σπίτι του για να λάβει φαρμακευτική αγωγή κατέγραψε η κάμερα του MEGA.
Όπως έγραψε στο σημείωμα που άφησε ο συγκεκριμένος οδηγός, ήταν εγκλωβισμένος από τις 14:00 το μεσημέρι και στις 22:00 το βράδυ αποφάσισε να αφήσει το όχημα και να αναζητήσει τρόπο για να φτάσει στο σπίτι του.

Αγανακτισμένη γυναίκα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την περιπέτειά της.
Όπως κατήγγειλε, μπήκε στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας. «Τα διόδια δεν δούλευαν, αλλά μας έλεγαν ‘περάστε, περάστε’».

«Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό, από τα διόδια στον Alpha και βγήκαμε προς Βάρη – Κορωπίου και δεν μπορούμε να περάσουμε τη Βουλιαγμένη να φτάσουμε στο Παγκράτι», είπε η γυναίκα περιγράφοντας πεσμένα δέντρα στη Φιλολάου.  

 «Μας έφερε νερό ο Στρατός», είπε και σημείωσε πως λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Τρίτης, «είναι ακόμα πάρα πολλά χιλιόμετρα παρατημένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό».

 «Παγώναμε, τρέμαμε ολόκληροι από το κρύο. Δεν γίνεται στην εποχή μας αυτά τα πράγματα. Δεν περνάνε με μια συγγνώμη αυτά», είπε αγανακτισμένη.

 Αττική Οδός – Εγκλωβισμένος οδηγός: δεν έχουμε καμία πληροφόρηση

Από τις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στο φορτηγό του στην Αττική Οδό ένας από τους χιλιάδες οδηγούς, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε, μπήκε στην Αττική Οδό από την είσοδο Αχαρνών και βρίσκεται λίγο μετά τα διόδια της Κηφισίας, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο, ενώ πλήρωσε κανονικά, χωρίς κανείς να του πει να μην μπει.

 «Εμείς φταίμε, που είμαστε άχρηστοι, ανίκανοι και δεν ξέρουμε να οδηγούμε. Όλα λειτουργούν κανονικά το κράτος, η Αττική Οδός, μόνο εμεί φταίμε. Εμείς έχουμε ευθύνη», είπε απαντώντας στο «τι φταίει».

  Απάντησε επίσης ότι, δεν του μοιράστηκε τροφή ή νερό. «Στο μηδέν, ένα φαντάρος πέρασε και μου έδωσε μια χούφτα σταφίδες», είπε.

Όσο για το αν έχουν οι οδηγοί στο σημείο κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει στη συνέχεια, είπε πως «δεν μου είπε κανείς τίποτα. Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από κανέναν. Μεταξύ μας λέμε αυτά που θεωρούμε με βάση αυτά που βλέπουμε γύρω μας».

Αναφορικά, τέλος, με το αν έγιναν κινήσεις απεγκλωβισμού των βαρέων οχημάτων, απάντησε πως «έγιναν κινήσεις για να βγουν αυτοκίνητα ΙΧ».

Εγκλωβισμένοι χωρίς κανένα σχέδιο διαφυγής

Στη άνοδο της λεωφόρου Μεσογείων, λίγο πριν την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, η κατάσταση είναι ενδεικτική του χάους που επικρατεί στους δρόμους.
Αυτοκίνητα παρατημένα στη μέση του δρόμου, και χιόνι που έχει συσσωρευτεί κάνουν σχεδόν αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων, η οποία πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Είμαι δύο 24ωρα σχεδόν που δουλεύουμε ασταμάτητα. Τα προβλήματα είναι από το Νομισματοκοπείο και πάνω. Ρίχνουμε αλάτι», είπε στο MEGA οδηγός εκχιονιστικού που επιχειρεί στο σημείο.

Μαρτυρία: Μόλις απεγκλωβίστηκα από την περιφερειακή Υμηττού
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Αντώνης Κάρδαλης, ο οποίος απεγκλωβίστηκε σήμερα το πρωί από την περιφερειακή Υμηττού.

«Έφτασα στη Ραφήνα 6.20 το πρωί. Ήμουν στην Αττική Οδό από τις 11 το πρωί εχθές, μέχρι τις 5 το πρωί σήμερα. Τους ρώτησα πριν μπω στην Αττική Οδό αν είναι ανοιχτή, και μου είπαν να προχωρήσω. Κατά τις 11 το βράδυ μας είπαν να κάνουμε στην άκρη τα αυτοκίνητα για να περάσει εκχιονιστικό. Όμως είχαν διπλώσει 4 νταλίκες μπροστά και δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Εγώ προσωπικά δεν πήρα από κανέναν νερό ή κάτι, είχα ευτυχώς νερό μαζί μου. Οι περισσότεροι μπήκαν στην Αττική Οδό για να πάνε γρήγορα σπίτι τους, αλλά εκεί ήταν χειρότερα. Μας είπαν να βγούμε από όπου βολευόμαστε. Εγώ έφυγα από το Δαχτυλίδι. Στη Μεσογείων μετά την Αγία Παρασκευή υπάρχει εγκλωβισμένος κόσμος. Στη Μαραθώνος μέχρι την Παλλήνη δεν πάει εύκολα το αμάξι χωρίς αλυσίδες. Εγώ ήμουν χωρίς αλυσίδες. Μπορούν να ξεφουσκώσουν λίγο τα λάστιχα για να πατήσουν πιο καλά στο χιόνι. Εγώ αυτό έκανα και πήγα», είπε ο κ. Κάρδαλης.

Την ίδια ώρα στη Δουκίσσης Πλακεντίας, στο τούνελ, παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο κόσμος δεν έχει καμία ενημέρωση για το που να πάει.

Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους και φεύγουν πεζοί, προσπαθώντας να σωθούν

Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό

Αγανακτισμένη γυναίκα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό, η οποία περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την περιπέτειά της.
Όπως κατήγγειλε, μπήκε στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας. «Τα διόδια δεν δούλευαν, αλλά μας έλεγαν ‘περάστε, περάστε’».

 «Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό, από τα διόδια στον Alpha και βγήκαμε προς Βάρη – Κορωπίου και δεν μπορούμε να περάσουμε τη Βουλιαγμένη να φτάσουμε στο Παγκράτι», είπε η γυναίκα περιγράφοντας πεσμένα δέντρα στη Φιλολάου.  
 
«Μας έφερε νερό ο Στρατός», είπε και σημείωσε πως λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Τρίτης, «είναι ακόμα πάρα πολλά χιλιόμετρα παρατημένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό».

«Παγώναμε, τρέμαμε ολόκληροι από το κρύο. Δεν γίνεται στην εποχή μας αυτά τα πράγματα. Δεν περνάνε με μια συγγνώμη αυτά», είπε αγανακτισμένη. 

Συγκλονιστική μαρτυρία ενός 75χρονου πολίτη που έχει εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό 100 μέτρα πριν από την έξοδο των Σπάτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τρέμουμε» λέει απελπισμένος ένας 75χρονος 

«Πέρασε κάποιος και μου έδωσε ένα μπουκαλάκι νερό να πιω τα χάπια μου, τίποτα άλλο» περιγράφει μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την ταλαιπωρία που ζει εδώ και τόσες ώρες.

«Δεν έχω πετρέλαιο. Θέλω να φύγω, τρέμω από το κρύο, θα μείνω στον τόπο» συγκλονίζει ο 75χρονος. «Ντρέπομαι και λυπάμαι για την έλλειψη παιδείας του πρωθυπουργού και των υπουργών».

 «Σας παρακαλώ πέστε τους να δείξουν έλεος» είπε απευθυνόμενος στους παρουσιαστές. «Δεν υπάρχουμε εμείς γι’ αυτούς; Σώστε μας. Δεν τους νοιάζουμε καθόλου;» λέει φορτισμένος και εξαντλημένος από την ταλαιπωρία.

 Σαν πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα

Ντροπιαστικές εικόνες καταγράφονται στο ξενοδοχείο που μεταφέρθηκαν οι εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού.

Κόσμος κοιμάται στο πάτωμα, ηλικιωμένοι άνθρωποι κοιμούνται σε τραπέζια, χωρίς φαγητό και μπαταρία στο κίνητό τους και τα αυτοκίνητά τους θαμμένα στο χιόνι. 

Εγκλωβισμένος οδηγός που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ξενοδοχείο μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» δήλωσαν ότι είναι παρατημένοι εκεί, χωρίς καμία ενημέρωση. 

«Είμαστε αποκλεισμένοι από τη 1η ώρα το μεσημέρι στον δρόμο. Το ξενοδοχείο στην Κάντζα άνοιξε στις 9 η ώρα το βράδυ. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από κανέναν. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι με μαγκούρες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το χιόνι. Είμαστε 100 άτομα σε μια καφετέρια χωρίς μάσκες να περιμένουμε να μας δώσουν μια τυρόπιτα, επί πληρωμή φυσικά», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Στο ξενοδοχείο είμαστε 50-60 άτομα, άνθρωποι κοιμούνται στο πάτωμα, με βρεγμένες κάλτσες και παπούτσια. Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον απεγνωμένοι. Είμαστε σαν πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα. Δεν έχουμε βενζίνη, δεν έχουμε μπαταρία. Κάποιοι ζητήσαμε να κλείσουμε δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αλλά μας λένε ότι δεν έχουν. Και την ίδια ώρα σε γνωστή ταξιδιωτική πλατφόρμα εμφανίζονται διαθέσιμα δωμάτια με 199 ευρώ», σημείωσε. 

Διακόσιοι άνθρωποι ακόμα εγκλωβισμένοι  στην Αττική Οδό 

Διακόσιοι άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις 10 σήμερα το πρωί στην Αττική Οδό και 100 αυτοκίνητα, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Λειτουργίας της εταιρείας, Αττικές Διαδρομές, Αριστοφάνη Παπαδημητρίου. Απαντώντας γιατί η Αττική Οδός δεν κινήθηκε γρήγορα χθες το μεσημέρι για να μη δημιουργηθεί το πρόβλημα υποστήριξε ότι ,τα περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα.

Ο κ. Παπαδημητρίου εκτίμησε πως ,όποιο σχέδιο είχαμε ήταν σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί με τόσα φορτηγά και αυτοκίνητα στο δίκτυο. Ανέφερε επίσης ότι η κίνηση των φορτηγών στην Αττική οδό δόθηκε εντολή να σταματήσει στις 2 το μεσημέρι ενώ στην Νέα οδό είχε δοθεί από τις 9 το πρωί.

Όπως υποστήριξε η κατάσταση με την κακοκαιρία ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη και πρωτόγνωρη και ακόμη και 60 εκχιονιστικά να είχαμε (είχαμε 34) θα είχαν αποκλειστεί. «Πιθανώς να αργήσαμε» παραδέχθηκε ο κ. Παπαδημητρίου και σημείωσε: «ως Αττική οδός αισθανόμαστε άβολα και πολύ άσχημα για ό,τι έγινε. Στα 20 χρόνια λειτουργίας μας δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και αποτελούσαμε υπόδειγμα για όλους».

Αναφορικά με τις αξιώσεις αποζημιώσεων που αναμένεται να υποβληθούν σε βάρος της εταιρείας απάντησε: «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα».

1200 οχήματα εγκλωβισμένα και στα δύο ρεύματα, προς αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα.

Με μια πρόχειρη καταμέτρηση αυτή την ώρα πρέπει να υπάρχουν περίπου 1200 οχήματα εγκλωβισμένα και στα δύο ρεύματα, προς αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα. Τα περισσότερα είναι οχήματα μόνο, οι οδηγοί έχουν φύγει από το βράδυ. Οι οδηγοί εκτιμώ ότι είναι περίπου 300 άτομα. Έχει γίνει επιχείρηση όλο το βράδυ

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Φάνης Παπαδημητρίου, διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, αναφορικά με το φιάσκο με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, αρκετοί εκ των οποίων μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζουν να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί ξεκινήσαμε πολύ άσχημα εχθές το πρωί. Η κακοκαιρία μας έπιασε στη χειρότερη ώρα, 9 το πρωί με όλη την Αθήνα στο δρόμο. Η κυκλοφορία ήταν πολύ μεγάλη, 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας ανάμεσά τους», περιέγραψε.

«Ο δρόμος κλείνει με διαταγή της Τροχαίας»
«Εχθές το πρωί η Αττική Οδός λειτουργούσε κανονικά. Στις 8 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν νιώθεις ότι το δρόμο τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών. Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα. Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια. Γίνονταν και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες. Και πάμε και κόντρα, και ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Έχει έρθει και η Πυροσβεστική τώρα και προσπαθούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Έχουμε προσεγγίσει τον κόσμο, έχουμε δώσει και κουβέρτες. Δε μας αρέσει καθόλου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Υπήρξαν και κρίσιμα περιστατικά, στα οποία χρειάστηκε να επέμβουμε. Αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα, ελπίζουμε μέχρι το μεσημέρι να βοηθήσουμε να έχει γίνει κάτι», είπε.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι
«Προσεγγίζουμε την Κάντζα από πίσω, και με την Πυροσβεστική από μπροστά. Το σχέδιο είναι μαζί με την Πυροσβεστική και είμαστε σε συνεργασία και έτσι θα πορευτούμε. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η προσπάθεια θα είναι διαρκής και εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ολοκληρώσει».

«Εισηγηθήκαμε στην Πολιτική Προστασία να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή»
«Υπήρξε και σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Εισηγηθήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν εχτές στις 2 το μεσημέρι, όταν ήταν πολύ αργά. Άποψή μου ότι τα φορτηγά θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί από την Κυριακή το απόγευμα, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Αν είχε γίνει αυτό, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», σημείωσε ο ίδιος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το τι πήγε λάθος.

«Ο δρόμος προς το αεροδρόμιο τώρα είναι ανοιχτός. Το πρόβλημα σημειώθηκε επειδή δίπλωσαν νταλίκες και σταμάτησαν αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου. Θα βοηθούσε πολύ αν δεν είχαμε φορτηγά από την αρχή. Είχαμε 5.000 φορτηγά από τις 7 εχτές το πρωί στην Αττική Οδό. Η πολιτεία δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα», συνέχισε.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση, που εξελίσσεται με ρυθμούς αργούς αλλά σταθερούς. Μπορώ να καταλάβω την οργή των ανθρώπων, δε νιώθουμε καθόλου άνετα», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Συνολικά εκτιμώ ότι εγκλωβίστηκαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Μετά θα γίνει προσπάθεια τα αυτοκίνητα αυτά να μπουν κάπως στην άκρη για να ανοίξει ο δρόμος», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα