Προσοχή! Από σήμερα παραμονή Χριστουγέννων νέα μέτρα

Προσοχή! Από σήμερα παραμονή Χριστουγέννων νέα μέτρα

Νέα μέτρα παραμονή των Χριστούγεννων φέρνει η επέλαση της μετάλλαξης όμικρον. Από σήμερα 24 Δεκεμβρίου η μάσκα επιστρέφει και μάλιστα θα είναι υποχρεωτική παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
Για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ, μετρό και λεωφορεία είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας.

Όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους ακυρώνονται τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, από σήμερα για όσους μπαίνουν στη χώρα υπάρχει σύσταση για δύο επιπλέον rapid test: ένα δυο μέρες μετά την άφιξή τους και ένα την τέταρτη μέρα.

Νέα μέτρα στις 3 Ιανουαρίου
Τη Δευτέρα, στις 27 Δεκεμβρίου η Eπιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει το νέα πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Τότε θα έρθουν νέοι περιορισμοί που θα αφορούν την εστίαση, τα γήπεδα, ενώ οι ειδικοί θα ζητήσουν τηλεργασία και μάλιστα στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Αλλαγές και στα σχολεία
Ένα βήμα πριν αλλάξουν το πρωτόκολλο στα σχολεία βρίσκονται οι ειδικοί, που σκέφτονται να αναθεωρήσουν το ένα το ισχύον καθεστώς που θέλει ένα τμήμα κα κλείνει όταν νοσήσουν οι μισοί μαθητές. Παρελθόν θεωρούνται ήδη πάντως οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές.

Η πορεία της Όμικρον στη χώρα θα κρίνει το αν και πότε θα επιβληθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία ένα καθολικό lockdown.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα