Θλίψη στα Ιωάννινα για τον θάνατο του παπα-Θανάση. Βοηθούσε ορφανά παιδιά

Θλίψη στα Ιωάννινα για τον θάνατο του παπα-Θανάση. Βοηθούσε ορφανά παιδιά

Η είδηση του θανάτου του 90χρονου ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή, γνωστού ως παπα-Θανάση, σκόρπισε τη θλίψη στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. Ο ιερομόναχος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό μετά από 5ημερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Η κηδεία του έγινε στην Ιερά Μονή Δουραχάνης.

Η κατάσταση της υγείας του τα τελευταία χρόνια είχε επιβαρυνθεί σημαντικά και ο κορονοϊός τον βρήκε ευάλωτο, κατάκοιτο κι ανεμβολίαστο.

Ο εκλιπών διακρίθηκε για την κοινωνική του προσφορά, δίνοντας στέγη σε εκατοντάδες ορφανά παιδιά.

Ο ιερομόναχος Αθανάσιος Χατζής ήταν ίσως η πιο εμβληματική προσωπικότητα των Ιωαννίνων. Ήταν ένας άνθρωπος που θυσίασε τη ζωή του για τη διακονία του Θεού και τη διακονία των ανθρώπων. Ο πατήρ Αθανάσιος ταύτισε τη ζωή του με την προστασία των φτωχών και ορφανών παιδιών και για μισό αιώνα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να μάθουν γράμματα και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Στερήθηκε ο ίδιος, για να βοηθήσει εκείνους που στερούνταν, ώστε να βρουν το δρόμο τους, αναφέρει σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή.

Ο γνωστός σε όλους μας παπά- Θανάσης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα. Το παράδειγμα που έχει ανάγκη η κοινωνία και η ορθοδοξία και δεν είναι άλλο από της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Στάθηκε ένας πραγματικός φάρος ελπίδας για εκατοντάδες παιδιά. Άνοιξε την αγκαλιά του και φρόντισε για την εκπαίδευση, τη μόρφωση και την κατάρτισή τους. Δημιούργησε ένα ζωντανό κύτταρο στο Μοναστήρι της Δουραχάνης που πάντα θα τον θυμάται και θα τον ευγνωμονεί. Ο θάνατος του παπά- Θανάση κάνει τον τόπο μας φτωχότερο αναφέρει.