Νέα μέτρα: Με self test στους μικτούς χώρους παιδιά έως 18 ετών

Νέα μέτρα: Με self test στους μικτούς χώρους παιδιά έως 18 ετών

Τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Νέα δεδομένα για την είσοδο ανηλίκων έως 18 ετών στους έως σήμερα μικτούς χώρους, αποκάσλυψε ο υπουργός υγείας μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του ANT1 θα περιλαμβάνει η ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού που θα ισχύουν από αύριο.

Ερωτηθείς για το θέμα των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση της Κυβέρνησης να τίθενται σε αναστολή και πως όσοι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν βγει σε αναστολή έχουν αντικατασταθεί.

Πρόσθεσε όμως πως δεν υπάρχει απεριόριστος αριθμός γιατρών και ειδικά σε κάποιες ειδικότητες όπως αυτή του αναισθησιολόγου υπάρχει έλλειψη και για το λόγο αυτό ακόμη κι αν χρειαστεί να αναπτυχθούν και άλλες ΜΕΘ θα λειτουργήσουν με το προσωπικό που είναι διαθέσιμο σήμερα.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης θα δοθούν ακόμη περισσότερα κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όπου υπάρχουν ελλείψεις και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη.

Σε ότι αφορά τα μονοκλωνικά αντισώματά, αναμένεται η πρώτη έγκριση από τον EMA να δοθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και η χώρα μας έχει ήδη παραγγείλει 2.000 θεραπείες, ενώ για το χάπι που εγκρίθηκε χθες στη Βρετανία η χρήση του στα αρχικά στάδια της νόσου, έχουμε παραγγείλει 10.000 θεραπέιες.

Εξήγησε δε πως η χορήγηση τους θα γίνεται κατόπιν εισήγησής από επιτροπή που θα συσταθεί και θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε ανοσοκατασταλμένους και ευπαθείς ομάδες.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα