Εθελόντρια στις φωτιές: Ξέρουμε ότι 90% θα γυρίσουμε στο σπίτι μας με φέρετρο

Εθελόντρια στις φωτιές: Ξέρουμε ότι 90% θα γυρίσουμε στο σπίτι μας με φέρετρο

Για την απόφασή της να βοηθά τους πυροσβέστες στη δύσκολη μάχη με τις πυρκαγιές μίλησε η Κατερίνα Ιωαννίδου, η εθελόντρια δασοπυροσβέστρια, που ξεχώρισε με την μαχητικότητά της στις πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι.

Η Κατερίνα βρέθηκε στο πλατό του «Καλύτερα δε γίνεται» και μίλησε για την απόφασή της να έρχεται αντιμέτωπη με τις φλόγες και να βοηθά τους πυροσβέστες με αυταπάρνηση και χωρίς φόβο για τη ζωή της.

«Όταν είμαστε face to face έχουμε διάλογο με τη φωτιά. Μιλάω εγώ πάντα τελευταία και λέω δεν θα σου περάσει με τίποτα. Όσο μεγάλη και να είναι βάζω το λιθαράκι μου για να σβήσει. Όταν τελειώνει όλο αυτό, νιώσω ότι έχω αγαλιάσει, ότι τα κατάφερα» δήλωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Είμαι εθελόντρια από 8 χρονών. Οι γονείς μου με ενέπνευσαν. Με τον μπαμπά μου τρέχαμε συνέχεια στη φωτιά. Τη φοβάμαι τη φωτιά αλλά εκείνη με φοβάται πιο πολύ. Το θέμα είναι να έχεις σθένος. Μπορεί να γνωρίζεις να κάνεις κατάσβεση αλλά όταν έρθεις σε επαφή με το θηρίο…Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Ο τίτλος ‘ηρωίδα’ που μου έχουν δώσει… Ποια ηρωίδα; Λίγο πιο εκεί υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, είναι μια συλλογική προσπάθεια. Όλα μας βάζουμε τα δυνατά μας».

Επιπλέον, η Κατερίνα Ιωαννίδου μίλησε για τη φορά που παραλίγο να καεί ζωντανή. «Ήταν πέρσι στην Ανάβυσσο. Δεν φοβόμουν αλλά εκείνη τη στιγμή πήρα τους γονείς μου. Ήμουν ψύχραιμη, τους είπα ότι διάλεξα αυτή τη δουλειά και σε αυτή ξέρουμε ότι 90% θα γυρίσουμε στο σπίτι μας με φέρετρο. Ένιωθα ότι μιλούσα σε κενή γραμμή. Θυμάμαι τους γονείς μου να κλαίνε».