Σύνταξη στην οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Σύνταξη στην οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Την ώρα που ξεκινούσε το υπουργικό συμβούλιο, λίγα χιλιόμετρα μακριά, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια φίλοι και συγγενείς έλεγαν το τελευταίο αντίο στον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα.

«Αυτή την ώρα, δυστυχώς, αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την απονομή σύνταξης στην οικογένεια του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βοηθήσει συμπολίτες του.

«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία
Σε κλίμα οδύνης η οικογένεια του Βασίλη Φιλώρα τον αποχαιρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια. Ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική. Η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος στέρησε τη ζωή στον 38χρονο πατέρα δύο παιδιών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στον Ιερό Ναό όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, ενώ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μετέβη και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφάσισαν να τελεστεί δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα