Προς ακύρωση το Συνέδριο Γονιμότητας - Θύελλα αντιδράσεων για το σποτ

Προς ακύρωση το Συνέδριο Γονιμότητας - Θύελλα αντιδράσεων για το σποτ

Προς ακύρωση οδεύει ολοταχώς το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», μετά τον σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις. Οι επικρίσεις εστιάστηκαν κυρίως στο περιεχόμενο του προωθητικού σποτ της διοργάνωσης, το οποίο, χαρακτηρίστηκε σεξιστικό, αναχρονιστικό και υποτιμητικό για τη γυναίκα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε αργά το βράδυ του Σαββάτου την αιγίδα της από τη διοργάνωση, ενώ ακολούθησε «τιτίβισμα» του Θεοδωρου Λιβάνιου ο οποίος ανακοίνωσε ότι ΕΡΤ και ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

 Στόχος του συνεδρίου ήταν αποκλειστικά η ενημέρωση των Ελληνίδων επιμένει μιλώντας στο Mega ο διοργανωτής του συνεδρίου και γγ της Εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής Κωνσταντίνος Πάντος. Η εμπνεύστρια του σποτ Κία Παπαδοπούλου, έδωσε τη δική της απάντηση, μέσα από τα social media: «Αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα».

Από την υποστήριξη της διοργάνωσης αποσύρθηκε και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας, με την αντιπολίτευση να ζητεί την απόσυρση της συμμετοχής κυβερνητικών στελεχών που είχαν προσκληθεί στο Συνέδριο. «Οι υπουργοί που παραμένουν ομιλητές είναι έκθετοι στα μάτια των γυναικών και των ανδρών της χώρας μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο συνέδριο που προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα είχαν δηλώσει συμμετοχή υπουργοί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας καθώς ιερείς. 

ΑΝΤ1: Επαίσχυντο το διαφημιστικό σποτ του Συνεδρίου Γονιμότητας

O ANT1 απέσυρε την χορηγία επικοινωνίας στο “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές”, μετά την προβολή του διαφημιστικού σποτ, που πυροδότησε μπαράζ αντιδράσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Ο ΑΝΤ1 είχε αποδεχθεί να είναι Χορηγός Επικοινωνίας στο “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές”, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 2-4 Ιουλίου 2021, μετά από σχετική πρόταση των διοργανωτών.

Μετά την προβολή, όμως, του επαίσχυντου διαφημιστικού σποτ, ασφαλώς και ο ΑΝΤ1 δεν επιθυμεί πλέον να είναι Χορηγός Επικοινωνίας του εν λόγω Συνεδρίου, καθώς και οποιασδήποτε άλλης διοργάνωσης που προσβάλλει τη γυναικεία υπόσταση. Επίσης, γι’ αυτόν τον λόγο, κανένα μέλος του ΑΝΤ1 δεν πρόκειται να συμμετέχει στο Συνέδριο.»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα