Λαμία: Δεν θέλω να θυμάμαι.., είπε το κορίτσι που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του

Λαμία: Δεν θέλω να θυμάμαι.., είπε το κορίτσι που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του

Ομόφωνα ένοχος και οκτώ χρόνια κάθειρξη από το Εφετείο Λαμίας.

Στη φυλακή θα παραμείνει ο 59χρονος - σήμερα - από την Ευρυτανία, που επί τρία σχεδόν χρόνια ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης και με νοητική υστέρηση κόρη του, καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας που εκδίκασε την υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο σύμφωνα με το κατηγορητήριο και του επέβαλλε οκτώ χρόνια ποινής κάθειρξης, όπως και στο ΜΟΔ Λαμίας, μην αναγνωρίζοντας κανέναν ελαφρυντικό.
Ο «πατέρας» κατηγορούνταν για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αποπλάνηση ανηλίκου και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ΄ εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο ζήτησε απαντήσεις απέναντι στα όσα φρικτά περιγράφονταν στην δικογραφία, με τον «πατέρα» να υποχρεώνει το ανήλικο κοριτσάκι του να παρακολουθεί μαζί του ερωτικές ταινίες και στη συνέχεια να το βάζει να κάνει στριπτίζ πριν προχωρήσει σε ακόμη πιο ανατριχιαστικές πράξεις. 

Η νεαρή κοπέλα που παραβρέθηκε στο δικαστήριο μαζί με τους συνοδούς του Κέντρου στη Λαμία όπου φιλοξενείται, στις ερωτήσεις που δέχθηκε είπε ότι «δε θέλω να θυμάμαι, ντρέπομαι να πω, αν θυμηθώ ο μπαμπάς μου θα μείνει στη φυλακή», προσθέτοντας με την αθωότητά της ότι «είμαι 22 ετών, τον Ιούνιο είχα τα γενέθλια μου. Είμαι έξυπνη, είμαι χαμογελαστή…».

Στις παραπάνω φράσεις στάθηκε και η Εισαγγελέας της έδρας Ολυμπία Παπακώστα - Γάκη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα κορίτσι που επικοινωνεί άριστα με το περιβάλλον και από όσα είπε είναι βέβαιη ότι συντελέστηκαν οι κακουργηματικές πράξεις.

Από την άλλη ο 59χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ακούμπησα ποτέ το παιδί» και ότι «το παιδί δεν έχει πειραχτεί από μένα», ενώ οι απαντήσεις του δεν έπεισαν ούτε ως προς το σκέλος για το πως βρέθηκαν οι ερωτικές ταινίες στο σπίτι του. Στήριξε την απολογία του στη φιλοσοφία μιας σκευωρίας που έστησε ο κουνιάδος του μαζί με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Ομοίως τα αδέρφια του κατηγορούμενου υποστήριξαν για σκευωρία από τον αδερφό της μητέρας της μικρής ο οποίος έχει βάλει στο μάτι την περιουσία.

Στο κομμάτι αυτό και σύμφωνα με την κατάθεση του κουνιάδου του κατηγορουμένου, μεγάλο μέρος της περιουσίας που άνηκε στην αδερφή του, πουλήθηκε από τον 59χρονο και έμεινε μόνο ένα σπίτι σε περιοχή της Βοιωτίας, όπου διέμεναν πριν ανεβούν στην Ευρυτανία. Ο ίδιος τότε είχε ζητήσει από την Εισαγγελία στη Θήβα να ελέγξει την κατάσταση στην οποία ζούσε η ανηψιά του και δεν γνώριζε κάτι σχετικά με τα όσα ανατριχιαστικά είδαν αργότερα το φως της δημοσιότητας.

Με την ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε, ο 59χρονος θα περάσει σχεδόν πέντε χρόνια στη φυλακή (τα 3/5 της ποινής), υπολογίζοντας και τα όσα έχει εκτίσει μέχρι σήμερα από το Φεβρουάριο του 2020.

ΠΗΓΗ: www.lamiareport.gr