Εμβολιασμός 18 - 29 ετών: Και Pfizer και Moderna, εκτός από Johnson & Johnson

Εμβολιασμός 18 - 29 ετών: Και Pfizer και Moderna, εκτός από Johnson & Johnson

Η έλλειψη των εμβολίων της Johnson & Johnson υποχρεώνει την κυβέρνηση να συμπεριλάβει και τον εμβολιασμό των 18-29 ετών και με Pfizer και με Moderna. Τα ραντεβού θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά.
 
Και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna θα μπορούν να εμβολιάζεται η ηλικιακή ομάδα των 18-29, όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», καθώς παρατηρείται έλλειψη του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Τα δε ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, είπε ότι ήδη το είχαν εκδώσει 81.200 πολίτες μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα