Χανιά: Η βόλτα που κατέληξε σε τραγωδία - Τι συνέβη στην 11χρονη Ιωάννα

Χανιά: Η βόλτα που κατέληξε σε τραγωδία - Τι συνέβη στην 11χρονη Ιωάννα

Με τον πιο δραματικό τρόπο πήραν τέλος οι έρευνες για τον εντοπισμό του 11χρονου κοριτσιού που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Παρηγοριά Χανίων το βράδυ της Τρίτης. Η μικρή μαθήτρια Δημοτικού, που είχε πάει μόνη της βόλτα στην παραλία, βρέθηκε νεκρή κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

 Η σορός της 11χρονης βρέθηκε στη βραχώδη παραλία κάτω ακριβώς από τον Ιερό Ναό, σε βάθος 20 μέτρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το άψυχο σώμα του παιδιού είδε από ψηλά νεαρό ζευγάρι, που ενημέρωσε σχετικά τις αρχές.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της άτυχης μαθήτριας, έχουν σπεύσει άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και ιατροδικαστής. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες του θανάτου της 11χρονης, χωρίς να αποκλείουν το ατύχημα ακόμη και την αυτοκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή μαθήτρια έφυγε από το σπίτι της στην Παραμυθιά Χανίων γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να πάει βόλτα στην παραλία, έχοντας μαζί της και ένα κινητό τηλέφωνο. Το κορίτσι, όμως, δεν επέστρεφε ούτε και απαντούσε στις απεγνωσμένες κλήσεις των γονιών της. Από την πρώτη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνισή της, κινητοποιήθηκαν οι αρχές των Χανίων, με τις έρευνες, δυστυχώς, να έχουν τραγική κατάληξη.

Τι συνέβη στα Χανιά με την 11χρονη Ιωάννα


Αναφέρει αναλυτικά το «Χαμόγελο» στην ανακοίνωση: «25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της. Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.

26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

 
12:00μ.μ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του AmberAlertHellas.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του AmberAlertHellas.

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.

Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.

Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.

16:00μ.μ. Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του AmberAlert. Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.

16:45 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

17:45 Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

18:00 Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της».

Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια
Εν τω μεταξύ, όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λυμπινάκης, στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί.

Cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα