Φάκελος με 500 ονόματα της greek mafia από τον Χρυσοχοΐδη στον Άρειο Πάγο

Φάκελος με 500 ονόματα της greek mafia από τον Χρυσοχοΐδη στον Άρειο Πάγο

Όλο το οργανωμένο εγκλημα της τελευταίας δεκαετίας, υποθέσεις συμβολαίων θανάτου, διακίνησης ναρκωτικών, προστασίας, μαστροπίας με περισσότερα από 500 ονόματα ποινικών παρέδωσε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο αιματηρός πόλεμος μεταξύ των συμμοριών της νύχτας, τα αστρονομικά κέρδη, οι απαγωγές επιχειρηματιών και τα ανεξιχνίαστα πληρωμένα συμβόλαια θανάτου των τελευταίων 12 ετών συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης μαζί με τον επικεφαλής της Ασφάλειας Αττικής Πέτρο Τζεφερη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ονόματα 500 ποινικών
 

Στο υπόμνημα το οποίο συνέταξε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής υπάρχουν δέκα δικογραφίες. Η ερευνά των αρχών έχει γίνει σε βάθος 12ετιας και μέσα στο φάκελο είναι τα ονόματα 500 ποινικών που απαρτίζουν τις εγκληματικές ομάδες της Αττικής.

Η ακτινογραφία του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα αποτελείται από τα συμβόλαια θανάτου, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να παραμένουν ανεξιχνίαστα. Τις απαγωγές επιχειρηματιών με τα λύτρα των δεκάδων εκατομμυρίων, αλλά και τη διακίνηση κοκαΐνης, ηρωινης και χασίς στα στέκια του λεκανοπέδιου. Η πορνεία είναι ένα ακόμη παρακλάδι του οργανωμένου εγκλήματος με τις οικογένειες των βαρονών να πλουτίζουν με το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Οι εγκληματικές οργανώσεις
 

Η οικονομική κρίση όπως φαίνεται ανάγκασε τους νονούς της νύχτας να συγχωνευτούν για να επιβιώσουν. Σύμφωνα με το υπόμνημα της ασφάλειας οι εγκληματικές ομάδες πλέον στην Αθήνα είναι πέντε και η κάθε μια από αυτές έχει 40 βασικά μέλη ενώ απαρτίζονται και από υποομάδες.

Αυτό όμως που αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της «greek mafia» που συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν, όμως εκμεταλλευόμενοι παραθυράκια του νομικού συστηματος καταφερνούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα