Πανελλάδικές 2021: Τι θα συμβεί αν νοσήσει υποψήφιος στις εξετάσεις

Πανελλήνιες σε καιρό κορoνοϊού και η Υπουργός Παιδείας απάντησε στο τι θα συμβεί αν κάποιος υποψήφιος νοσήσει στις εξετάσεις. 
 Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ 100,3 εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Όπως είπε επίσης, τα παιδιά της Γ Λυκείου θα μπορούν από φέτος να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ.

Ανέφερε, επίσης, ότι από φέτος θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πότε θα ανοίξουν όλα τα φροντιστήρια
Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης, θα συζητηθεί με τους ειδικούς τις επόμενες μέρες. «Σε αυτή την κρίση η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα» είπε η Υπουργός.

Ερωτηθείσα για το ένα self test που θα διεξάγεται στο εξής κάθε εβδομάδα στα σχολειά, ανέφερε ότι τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες.

 
Νέες συγχωνεύσεις τμημάτων
Για τα πανεπιστήμια, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.

 
Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι στη βάση του εξορθολογισμού το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα.

Όπως είπε η Υπουργός αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια.
Παράλληλα, είπε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα