Ντρέπομαι τους γονείς της, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της

Ντρέπομαι τους γονείς της, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της

Συγκλονίζει η μαρτυρία του συνοδηγού της άτυχης φοιτήτριας στη Γαύδο . Δεν έχω λόγια, φαντάζομαι μόνο τους γονείς της πώς θα είναι, είπε.
 
Το πώς έγινε η τραγωδία στη Γαύδο, που στοίχιζε τη ζωή στη νεαρή Κορίνα περιέγραψε ο φίλος και συνοδηγός της, Γ.Γασπαράκης μιλώντας από το νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύεται.

«Δεν έχω λόγια, φαντάζομαι μόνο τους γονείς της πώς θα είναι», είπε αναφερόμενος στην άτυχη φίλη του.

«Λύθηκε το χειρόφρενο, κυλήσαμε 80 μέτρα»
«Ρεμβάζαμε, είχε ωραία βραδιά, είχαμε φάει τα σουβλάκια μας, λύθηκε το χειρόφρενο, κυλήσαμε 80 μέτρα», είπε περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε η τραγωδία στη Γαύδο.

 
Όπως είπε μιλώντας στον ANT1, όταν τελικά σταμάτησε το αυτοκίνητο, σημειώνοντας το πόσο ατελείωτη ήταν η στιγμή, «άκουγα κάτι σαν να τρέχει» και τότε ήταν που αποφάσισε να βγάλει από το όχημα την κοπέλα.

«Βογκούσε, πονούσε το πόδι της, της έβαλα μια κουβέρτα που ήταν στο αμάξι, βρήκα και το κινητό μου, ήταν 5 και κάτι.

 
Εκεί δεν έπιανε ούτε το 112, τίποτα, και πήγα να πάω πάνω για να πιάσω σήμα», συνέχισε, εξηγώντας πως ανέβηκε ξυπόλητος και με σπασμένα πλευρά για να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια.

Η Κορίνα όμως, είπε «είχε τις αισθήσεις της, μου μιλούσε».

«Με το που τουμπάραμε, βγήκα από τη μεριά του συνοδηγού, έβγαλα και την Κορίνα και μου έλεγε ότι πονούσε το πόδι της. Της έριξα μια κουβέρτα, βρήκα το κινητό μου, και επειδή δεν είχα σήμα της είπα ότι πρέπει να ανέβω. Τη χαιρέτισα για τελευταία φορά και πήγα πάνω. Όταν πήρα το 166 περιέγραψα τη βαρύτητα του συμβάντος και λέω από μόνος μου ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή. Μετά πήρα και στο ιατρείο στη Γαύδο. Ο γιατρός σε 10-12 λεπτά ήταν εκεί. Από το ΕΚΑΒ μας έλεγαν απλά εντάξει. Το ελικόπτερο έφτασε γύρω στις 11 και μισή», πρόσθεσε ο κ. Γασπαράκης.

«Ο γιατρός όταν ήρθε μου είπε να πάμε, και εκείνη την ώρα ήρθαν οι πυροσβέστες. Ο γιατρός με πήγε στο ιατρείο και γύρισε στο σημείο του συμβάντος. Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να την ανεβάσουν», είπε ακόμα ο ίδιος.

Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αναφορικά με το γιατί υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή της κοπέλας.

«Το ΕΚΑΒ έχει καταγραφεί η κλήση στις 06.15, ενημερώθηκε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ. αυτά καταγράφονται. Εμείς δεν έχουμε βάση ΕΚΑΒ στη Γαύδο, ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ήμασταν σε ετοιμότητα αν γινόταν αεροδιακομιδή, όπως έγινε. Το ΕΚΑΒ σε τέτοιες καταστάσεις δεν κάνει έρευνα και διάσωση σε γκρεμούς ή στη θάλασσα. Όταν φτάνει η πυροσβεστική και η αστυνομία στο σημείο περιμένουμε να μας πουν τι θα γίνει, αν θα γίνει αεροδιακομιδή, αν θα γίνει μεταφορά μέσω λιμενικού. Από τη στιγμή που έφτασε η πυροσβεστική στο σημείο, ενημερώνονται τα συγκεκριμένα σωστικά μέσα. Δύο περιπτώσεις υπήρχαν, ή να επέμβει η ΕΜΑΚ ή το Λιμενικό», σημείωσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα