Οι παράγοντες θα κρίνουν αν θα κάνουμε ελεύθερο Πάσχα

Οι παράγοντες θα κρίνουν αν θα κάνουμε ελεύθερο Πάσχα

Καθοριστικό ρόλο για το τι θα συμβεί στην χώρα τις επόμενες εβδομάδας και φυσικά το Πάσχα θα παίξει το σημερινό άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές του Λυκείου. Αν και πολλοί επιστήμονες έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για αυτή την απόφαση, καθώς τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι παραμένουν στα ύψη, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι αυτή είναι μια σημαντική κίνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα. 
Φυσικά τις επόμενες ημέρες θα φανεί και κατά πόσον τα self test τα οποία κάνουν μαθητές και καθηγητές για να πάνε σήμερα στο σχολείο είναι αποτελεσματικά και δίνουν ένα ασφαλές αποτέλεσμα στους χρήστες τους.

Κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ωστόσο ότι η επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει σε ένα δεκαήμερο στην χώρα, μετά το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου θα κρίνει και το πώς θα περάσουμε το Πάσχα και αν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις την Μεγάλη Εβδομάδα..

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργών Άκης Σκέρτσος, άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, με τη διενέργεια self test, προσθέτοντας, ωστόσο, πως είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα.

 
 
Ανέφερε ακόμα πως στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self test σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Το τι θα γίνει το Πάσχα αναμένεται ωστόσο να είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους ειδικούς. Οι πληροφορίες λένε ότι κυβερνητικά στελέχη, αλλά και μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, αφού με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σπίτια της πρωτεύουσας.

Επισημαίνουν ακόμα ότι καθώς θα είναι κλειστή η εστίαση, οι μετακινήσεις μπορεί να είναι περιορισμένες αφού ακόμα και αν λειτουργούν κάποια ξενοδοχεία οι εκδρομείς θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο που και πως θα φάνε. Έτσι αυτοί που θα  μετακινηθούν θα πάνε στα χωριά τους ή σε φιλικά σπίτια γεγονός που σημαίνει ότι τελικά ο αριθμός των πολιτών που θα μετακινηθεί μπορεί και να είναι περιορισμένος.

 
Από την άλλη μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι οι μετακινήσεις πολιτών που βρίσκονται σε περιοχές με βαθύ κόκκινο όπως η Αττική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε νομούς που σήμερα έχουν ελάχιστα κρούσματα και έχουν αφήσει τον ιό πίσω τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα