Γιώργο Καραϊβάζ : Πώς έστησαν την ενέδρα θανάτου - Τον πυροβόλησαν και του έριξαν χαριστική βολή

Νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση έπεσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ.
Το έγκλημα έγινε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο

Δολοφονήθηκε στις 2.30 το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στην οδό Ανίνου 24 στον Άλιμο ο δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ Γιώργος Καραϊβάζ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πλησίασε μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού (σ.σ. μάλλον σκούτερ) καθώς επέστρεψε στο σπίτι του και ένα από τα δύο άτομα που επέβαιναν τον πυροβόλησε με τουλάχιστον έξι σφαίρες, χρησιμοποιώντας, πιθανότατα, σιγαστήρα.

Η εκτέλεση του δημοσιογράφου έγινε με εννιάρι πιστόλι. 

Το θύμα  βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του, ενώ στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν και δεκάδες (17-20) κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στον δρόμο περισσότερους από 10 κάλυκες. Ο Γιώργος Καραιβάζ, θανάσιμα τραυματισμένος από τις σφαίρες των δολοφόνων σωριάστηκε αμέσως στον δρόμο. 

Με το που έγινε γνωστή η δολοφονία το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. πήρε «φωτιά». Στήθηκαν δεκάδες μπλόκα στους δρόμους ενώ αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης καταδίωξαν και ακινητοποίησαν ένα μηχανάκι που έμοιαζε με αυτό των δολοφόνων. Όμως ο ύποπτος τελικά δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία.

Του έριξαν και χαριστική βολή

Γειτόνισσα του γνωστού δημοσιογράφου μιλώντας στο newsit.gr περιέγραψε όλη την σκηνή της εκτέλεσης και μάλιστα είπε ότι αφού τον πυροβόλησαν αρκετές φορές του έριξαν και χαριστική βολή. 

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραιβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν παλαιός αστυνομικός συντάκτης, με μακρά θητεία σε ΑΝΤ1 και Ελεύθερο Τύπο, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR και είχε δημιουργήσει την ιστοσελίδα bloko.gr.    

Ο Γιώργος Καραϊβάζ εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star και η είδηση της δολοφονίας του έχει προκαλέσει σοκ, καθώς υπήρξε ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Γιώργος Καραϊβάζ -Σωκράτης Γκιόλιας: Δύο δημοσιογράφοι που έπεσαν νεκροί σε δολοφονική ενέδρα

Γιώργος Καραϊβάζ: Τραγική φιγούρα η σύζυγός του

Ο Γιώργος Καραϊβάζ έχασε τη ζωή του καθώς δέχθηκε τουλάχιστον 12 σφαίρες.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας. 

Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.

Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

 

Οι φίλοι

Σπύρος Λεβειδιώτης

Μανώλης Ασαριώτης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα