Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας

Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σε δηλώσεις προχώρησε πριν από λίγα λεπτά ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ο ίδιος είχε μεταβεί νωρίς το πρωί μαζί με τον εντολέα του στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, ώστε να ζητήσουν προθεσμία ακόμη μία ημέρα για να απολογηθεί.

«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας. Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί να λάβει αντίγραφο των κατηγοριών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος αναλυτικά και στις δύο περιπτώσεις.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολή Ευελπίδων έφθασε λίγο πριν τις 12.00 ο Δημήτρης Λγνάδης που αντιμετωπίζει κατηγορίες βιασμού κατά συρροή.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης οδηγήθηκε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων και πλέον είναι ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει αυτοπροσώπως την μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για την Πέμπτη ώστε να δοθεί χρόνος στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια που ανέλαβε προχθές την υπεράσπισή του να προετοιμάσει ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα.

Ο κ. Λιγνάδης έχει ενημερωθεί για τους ανθρώπους που τον μηνύουν, αλλά και για τις άλλες καταγγελίες. Ακολούθως, ο σκηνοθέτης θα επιστρέψει στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθεί μέχρι αύριο το πρωί οπότε και θα επιστρέψει στην Ευελπίδων για την απολογία του κι ακολούθως ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα κρατηθεί περαιτέρω ή αν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Ήδη ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του έχει αφήσει αιχμές για το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, χαρακτηρίζοντας την τηλεγράφημα. Παράλληλα, έκανε λόγο για «δήθεν βιασθέντες», αφήνοντας υπόνοιες πως η στόχευση ήταν να πληγεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα