Φοιτητικό συλλαλητήριο εν μέσω απαγόρευσης συναθροίσεων. Κλείνει ο σταθμός του μετρό, Πανεπιστήμιο.

Φοιτητικό συλλαλητήριο εν μέσω απαγόρευσης συναθροίσεων. Κλείνει ο σταθμός του μετρό, Πανεπιστήμιο.

ΦοιτητέςΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΟΛΜΕ, ενώσεις γονέων και μαθητικοί σύλλογοι έχουν δώσει ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αντιδρώντας συνολικά και στην ανακοίνωση προ ολίγων ημερών για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων ανακοινώθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, προκαλώντας αντιδράσεις, με την επιτροπή των ειδικών να σημειώνει πως δεν πραγματοποίησε μια τέτοια εισήγηση. Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της κυβέρνησης.

Το φοιτητικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο αναμένεται να ξεκινήσει στη 13:00 το μεσημέρι.

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων ανακοινώθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, προκαλώντας αντιδράσεις, με την επιτροπή των ειδικών να σημειώνει πως δεν πραγματοποίησε μια τέτοια εισήγηση. Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

    η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,
    ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορονοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,
    η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες έχουν ως εξής:


    διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις
    διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλείνει ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο. Οι συρμοί θα διέρχονται, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα