Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου; Ψήνεται ραντεβού;

Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου; Ψήνεται ραντεβού;

Ένα ερώτημα που αφορά όλους είναι πότε θα επαναλειτουργήσει η αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι στις 18 Ιανουαρίου να λειτουργήσουν κάποια καταστήματα με click away, ενώ για τις μικρές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης θα προταθεί και το ραντεβού.

Κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής αναμένεται να ανοίξουν τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτερα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση με βάση τα στοιχεία που θα δώσουν οι ειδικοί. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ' Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.

Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εξής: Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας να ανοίξουν κανονικά, τη Δευτέρα. Οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν επί τόπου και να δοκιμάζουν τα προϊόντα αφού έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού. Πρόκειται για το λεγόμενο click in shop.

Τα υπόλοιπα καταστήματα, δηλαδή όσα πωλούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προτείνεται να δουλέψουν με το click away.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα