Σάλος στη Χαλκίδα με το κορονοπάρτι – συμβούλιο της Δημάρχου

Σάλος στη Χαλκίδα με το κορονοπάρτι – συμβούλιο της Δημάρχου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κορονοπάρτι – Δημοτικό Συμβούλιο που έκανε η Δήμαρχος Χαλκίδας στο δημαρχείο της πόλης

Σύμφωνα με το Eviazoom, η δήμαρχος της Χαλκίδας Έλενα Βάκα έστησε πάρτι εν μέσω πανδημίας στο δημαρχείο της πόλης. Δημοσιογράφος του τοπικού μέσου έφτασε στο σημείο έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών όπου διασταύρωσε όπως αναφέρει το περιστατικό, σε αίθουσα του δημαρχείου υπήρχαν πάνω από δέκα άτομα χωρίς μάσκα και αποστάσεις.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

To Eviazoom.gr είχε δεχθεί, τα τελευταία 24ωρα, αρκετές καταγγελίες από πολίτες ότι το βράδυ της Τετάρτης (30-12-2020) θα διοργανωθεί εορταστικό παρτάκι από την Έλενα Βάκα, παρουσία, Αντιδημάρχων, φίλων της αλλά και επιχειρηματιών στο Δημαρχείο της Χαλκίδας που βρίσκεται στη παραλία της πόλης.

Όπως όφειλε το Eviazoom.gr πήγε να κάνει την απαιτούμενη έρευνα μέσω του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη, ο οποίος πήγε και αφού είδε ανοιχτή την πόρτα του Δημαρχείου εισήλθε στον εσωτερικό χώρο, που αν μη τι άλλο είναι και δημόσιος χώρος και όχι τσιφλίκι της κάθε Δημάρχου. Τα όσα ακολούθησαν είναι τραγελαφικά και επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τις καταγγελίες των πολιτών.

Ο Μιχάλης Τσοκάνης ανέβηκε στο χώρο που ακουγόταν έντονη οχλαγωγία και γινόταν η συγκέντρωση και αφού πρόλαβε να δει από την μισάνοιχτη πόρτα, πάνω 10 άτομα μαζεμένα, κάποια μπουκάλια ουίσκι και αναψυκτικά, στη συνέχεια έγινε αντιληπτός αρχικά από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, χωρίς να φοράει μάσκα, η οποία πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον δημοσιογράφο και εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον ίδιο λέγοντας του «ότι απαγορεύεται να βρίσκεται εκεί» και του είπε «να σηκωθεί να φύγει αμέσως».

Στη συνέχεια βγήκε έξω από τον συγκεκριμένο χώρο η Έλενα Βάκα χωρίς να φοράει μάσκα, η οποία έκλεισε την πόρτα που γινόταν η συγκέντρωση και ακολούθως, σε ρόλο μπράβων, τέσσερα ψηλά άτομα έβγαλαν έξω από το Δημαρχείο τον δημοσιογράφο σπρώχνοντας τον μέχρι την έξοδο και στη συνέχεια κλείδωσαν την πόρτα της εισόδου.

Εκνευρισμένος ο δημοσιογράφος από την χυδαία συμπεριφορά που δέχτηκε κάλεσε τους τέσσερις τραμπούκους να βγουν έξω και στη συνέχεια χτυπούσε το κουδούνι που είχε και κάμερα για να ανοίξουν την πόρτα.

Είναι δεδομένο και καταλαβαίνει ο κάθε λογικός αναγνώστης ότι επειδή γινόταν εορταστικό τσιμπούσι, κάτι που απαγορεύεται και επισύρει πρόστιμα και συλλήψεις, ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε βιαίως για να μην καταγράψει τις σχετικές εικόνες. Ειδάλλως δεν είχαν να φοβηθούν κάτι από την παρουσία του.

Ο Μιχάλης Τσοκάνης ειδοποίησε στη συνέχεια το 100 και άμεσα στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας και δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Αφού τους εξήγησε τα γεγονότα (που προαναφέραμε), τους ζήτησε να πράξουν τις νόμιμες ενέργειες που όφειλαν να κάνουν, δηλαδή να μπουν στο δημαρχείο και να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο που κάνουν και στους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι παραμένουν στα σπίτια τους κλεισμένοι εδώ και αρκετό καιρό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα