Εργαζόμενοι: Τι ισχύει για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν το διάστημα της αναστολής

Εργαζόμενοι: Τι ισχύει για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν το διάστημα της αναστολής

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου εργαζομένων που λήγουν το διάστημα που είναι σε καθεστώς αναστολής μίλησε η υπεύθυνη διαχείρισης των παροχών του ΕΦΚΑ,Κατερίνα Ζιούτα στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογιστών – Οικονομολόγων για τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Όπως είπε «οι περιπτώσεις αυτών των συμβάσεων έχουν μια ιδιαιτερότητα με την έννοια ότι μπορούν να λήξουν μέσα στον χρόνο αναστολής χωρίς να έχει παρασχεθεί ουσιαστικά εργασία αλλά υπάρχει μια ενεργή σύμβαση. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι συμβάσεις δεν είναι άκυρες ούτε έχουν λήξει, είναι απλά αδρανείς .Άρα λοιπόν θα πρέπει να αναπληρωθεί ο χρόνος αυτός άμα τη λήξη της αναστολής».

Σε ερώτηση για το τι ισχύει εάν για παράδειγμα έχουμε ένα φροντιστήριο που έχει συγκεκριμένη σύμβαση και από εκεί και πέρα δεν έχει μαθήματα, η κα Ζιούτα απάντησε ότι:

“σε εκείνη την περίπτωση δεν θα έχουμε τη μεταφορά» και πρόσθεσε «νομίζω το λέει ο νόμος ότι δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που από τη φύση τους έχουν εποχιακή δραστηριότητα, επομένως θα υπάρξει και αντίστοιχα λήξη της σύμβασης. Θα πρέπει να υπάρχει μια προσοχή, αυτό το μεταφέρω έτσι σαν παρατήρηση από τα τμήματα εσόδων. Ας δείξουν μια παραπάνω επιμέλεια οι λογιστές εδώ και με παρατηρήσεις ότι: από τότε μέχρι τότε εργάστηκε, από τότε μέχρι τότε η σύμβαση, προκειμένου να μην υπάρχουν καταλογισμοί γιατί θα θεωρηθεί ας πούμε ότι ξεκίνησε 15 Νοεμβρίου και έφτασε μέχρι την άνοιξη που ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε ανοίξει ας πούμε, ας ορίσουν συνεχόμενο διάστημα».

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα