Σπέτσες: Αρνείται τις κατηγορίες ο 22χρονος. Ο μοιραίος καβγάς πριν

Σπέτσες: Αρνείται τις κατηγορίες ο 22χρονος. Ο μοιραίος καβγάς πριν

Να αποδομήσει τις καταθέσεις των αυτoπτών μαρτύρων επιχείρησε κατά την απολογία του την περασμένη Παρασκευή ο 22χρονος φοιτητής, γιος γνωστού ακαδημαϊκού, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 26χρονου Γρηγόρη στην περιοχή Αγριόπετρες στις Σπέτσες, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος, που κρίθηκε προφυλακιστέος, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, έκανε λόγο για μαρτυρίες με πολλά κενά, αντιφάσεις και σκοτεινά σημεία, αφήνοντας υπόνοιες ακόμη και για οικονομικά κίνητρα, ενδεχομένως και για διακίνηση ναρκωτικών, όπως λέει το περιβάλλον του, με σκοπό να τον συνδέσουν με το φονικό. «Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τον θάνατο του Γρηγόρη, με τον οποίο ουδεμία σύγκρουση ή εχθρότητα είχα. Ποτέ δεν είχαμε τσακωθεί στο παρελθόν, ούτε είχαμε κανένα λόγο να το κάνουμε, πολύ δε περισσότερο δεν είχα κανένα λόγο να τελέσω μια πράξη τέτοιας αγριότητας, όπως ήταν η θανάτωσή του. Οι ψευδομάρτυρες μίλησαν για διαπληκτισμό. Όμως, ούτε θεώρησαν σκόπιμο να καταθέσουν τι είδους διαπληκτισμός ήταν αυτός», φέρεται να είπε ο 22χρονος ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά. Φέρεται, δε, να επισημαίνει πως «είμαι τέσσερα χρόνια μικρότερος σε ηλικία από τον Γρηγόρη και η σωματική μου διάπλαση δεν θα μου επέτρεπε ούτε να τον εκφοβίσω ούτε να τον θανατώσω. Είμαι φοιτητής, ενώ ο Γρηγόρης ήταν πολύ πιο χειροδύναμος από εμένα με υπέρτερες σωματικές δυνάμεις».

Η οικογένεια του θύματος, όμως, «δείχνει» ευθέως τον 22χρονο ως δράστη της δολοφονίας και, μάλιστα, «δι’ ασήμαντον αφορμήν». Όπως είπε η μητέρα του, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, το παιδί της έβαλε μπρος το μηχανάκι του στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου για να φύγει με τους άλλους φίλους του. «Αυτός το περίμενε στη στροφή το παιδί. Πήδηξε στη μηχανή και το πήρε και έφυγε. Τα παιδάκια έτρεχαν μαζί του, πήραν το μηχανάκι του Γρηγόρη και ακολούθησαν. Αυτός έτρεχε πολύ. Ήταν εκτός εαυτού. Πλησιάζουν, είχε πετάξει το μηχανάκι για να δείξει ότι είναι τροχαίο. Του είχε πει ο Γρήγορης “πώς οδηγείς έτσι;” και εκεί έγινε. “Θα μου πεις εμένα, που έχω τις καλύτερες μηχανές...”. Τα άλλα παιδιά είχαν κατέβει από το μηχανάκι και κοιτούσαν το όπλο, που το είχε κολλήσει στον κρόταφο, και του είπε: “Θα σε σκοτώσω, ρε...” και ο δικός μου του είπε: “Αν έχεις... κάν’ το”. Αυτό ήταν. Πέταξε το όπλο και είχε σουγιά και το τρύπησε το παιδί σε τρεις μεριές. Αιμορραγούσε ακατάσχετα και το πέταξε στο ποτάμι. Τους είπε: “Όποιος το πειράξει...”. Έκατσε μισή ώρα εκεί. Τα δύο 18χρονα που ήταν εκεί τρόμαξαν πολύ. Δεν τα παρεξηγώ που δεν μου τον έσωσαν». Συγκλονιστική, όμως, είναι και η περιγραφή της τραγικής μάνας για τις τελευταίες στιγμές μαζί με τον γιο της μέσα στο ιατρείο του νησιού: «Πάω κοντά, ένα παιδί βουτηγμένο στα αίματα. Να κρυώνει, να τρέμει, να σπαράζει. Έφευγε εκείνη την ώρα. Του λέω “είμαι η μανούλα, Γρηγόρη”. Μου κούνησε το κεφάλι, δεν άνοιξε τα μάτια. “Αγάπη μου”, του λέω, “γιατί έγινε αυτό;”. Μετά από λίγο, η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη. Πάμε να τον βάλουμε στο ασθενοφόρο. Έσβησε».

Οι καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στην Αστυνομία λεπτομερώς το επεισόδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σοκαρίστηκαν από την εξέλιξη που είχε μια αθώα βόλτα το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου. Όταν έφτασαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ο 26χρονος είπε ότι δεν είχε καύσιμα για να συνεχίσει τη διαδρομή και θα επέστρεφε στο σπίτι του. Τότε, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης τού ζήτησε να αφήσει τη μηχανή του στο ερημικό σημείο και να συνεχίσουν τη βόλτα με τη δική του μοτοσικλέτα. Ο 26χρονος αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει το δίκυκλό του μέσα στην ερημιά και πως δεν είχε εμπιστοσύνη στον νεαρό φίλο του, καθώς δεν οδηγούσε καλά. Ο φερόμενος ως δράστης εκνευρίστηκε, παρεξηγήθηκε και επιτέθηκε φραστικά στο θύμα. Η κουβέντα άναψε και τότε, σύμφωνα με τις περιγραφές, ο νεαρός έβγαλε ένα πιστόλι και ένα σουγιά. «Θα σε σκοτώσω», φώναξε στον 26χρονο και τον χτύπησε τρεις φορές με το μαχαίρι.

«Δεν τον σκότωσα»

Ο 22χρονος φοιτητής, όμως, αρνείται κατηγορηματικά ότι σκότωσε τον 26χρονο. Κατά την απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, εστίασε κυρίως στους δύο αυτόπτες μάρτυρες, υποστηρίζοντας ότι τα όσα λένε δεν αντέχουν στη λογική.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι το θύμα δεν κατονόμασε αυτόν ως δράστη, ενώ δεν είχε κανένα λόγο να το κρύψει, και ότι μίλησε σε τρία άτομα πριν πεθάνει: στον αστυνομικό, στη Β.Χ. -η οποία κατέθεσε πως ο 26χρονος της είπε λίγο πριν ξεψυχήσει «πες στην Αστυνομία ότι έπεσα στο ποτά- μι»- και στον Κ.Σ., στον οποίο είπε το ίδιο. Σε πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα, απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., εκεί όπου έχει μεταφερθεί το στιλέτο που βρέθηκε στο σπίτι του 22χρονου φερόμενου ως δράστη. Φως, όμως, αναμένεται να ρίξουν και στα πολλά «σκοτεινά» σημεία της υπόθεση κατά την πλευρά του φερόμενου ως δράστη, τα αποτελέσματα των 12 ανακριτικών πράξεων που ο κατηγορούμενος ζήτησε μέσω του συνηγόρου του, καθηγητή της Νομικής Χρίστου Μυλωνόπουλου.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα