Επίθεση με βιτριόλι: Δεν μπορεί να βγει στο φως η Ιωάννα - Νιώθει οργή και θυμό

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν μπορεί να βγει στο φως η Ιωάννα - Νιώθει οργή και θυμό

Για την ψυχολογική και σωματική κατάσταση της υγείας της 34χρονης Ιωάννας, που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι τον περασμένο Μάιο, μίλησε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

"Η ψυχολογία της δεν είναι καλή. Δεν μπορεί να βγει στο φως της ημέρας" δήλωσε ο κ. Λύτρας στον ΣΚΑΪ, ενώ αποκάλυψε πως "νιώθει οργή και θυμό γι' αυτό που συνέβη. Περιμένουμε να τελειώσει το μαρτύριο με τις επεμβάσεις και κάποια στιγμή να δούμε αν θα μπορέσει να επανέλθει".

"Τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Ιωάννα στο σπίτι της ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση της υγείας της είναι αρκετά σοβαρή. Έχει ακόμα κάποια προβλήματα στο μάτι και το αυτί. Τα χειρουργεία συνεχίζονται, πριν από λίγες μέρες έκανε το όγδοο", σημείωσε.

"Για τα ελληνικά δεδομένα είναι ένα έγκλημα που δεν το συναντούμε εύκολα. Έτσι όπως έχει ασκηθεί η δίωξη, θεωρώ πως υπήρχε πρόθεση να της αφαιρέσει τη ζωή", τόνισε ο δικηγόρος.

"Η δράστρια είχε σώας τας φρένας"

"Το δικαστήριο θα γίνει μέσα στους 18 μήνες γιατί μετά θα σταματήσει η προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης. Δεν έχει απολογηθεί, βέβαια, αλλά δεν υπάρχουν κενά στη δικογραφία. Είναι δεδομένο ότι αυτή έκανε το έγκλημα. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως είχε και πολύ καλή οργάνωση", επεσήμανε ο κ. Λύτρας και είπε για τη δράστρια:

"Μην νομίζει κανείς ότι δεν έχει σώας τας φρένας. Ήξερε καλά τι έκανε. Εξάλλου, δεν έχει ζητήσει ποτέ ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη".

Τέλος, μιλώντας για τη γραμμή της υπεράσπισης της κατηγορούμενης, δήλωσε: "Το μόνο που θα επιχειρήσει η υπεράσπισή της είναι για το αν πρόκειται τελικά το θέμα για ανθρωποκτονία ή βαριά σκοπούμενη βλάβη. Στη δεύτερη περίπτωση το πλαίσιο της ποινής είναι 10 χρόνια και με τις ευνοϊκές διατάξεις κάνοντας τα 3/5 της ποινής θα αποφυλακιστεί".

Πριν από λίγες μέρες, ο έτερος δικηγόρος της Ιωάννας, κ. Αλεξανδρής, είχε πει ότι πλησιάζει η ώρα της απολογίας για την 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με το βιτριόλι και τόνισε ότι εκείνη θα διαλέξει τον δρόμο που θα πάρει, είτε τον δρόμο της σιωπής είτε θα μιλήσει για τα όσα συνέβησαν.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα