Στις Βρυξέλλες το αίτημα για άρση ασυλίας του Λαγού

Στις Βρυξέλλες το αίτημα για άρση ασυλίας του Λαγού

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε ογκώδη φάκελο προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Το αίτημα των ελληνικών αρχών έφτασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρουν πηγές του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, συνέταξε και συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο ζητεί από τις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημα άρσης ασυλίας, επισημαίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ευρωβουλευτή Λαγού είναι άμεσα εκτελεστή, αφού η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα έγγραφα που απαιτούνται μαζί με το αίτημα που συνέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννης Μωραϊτάκης.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η μεταγωγή των καταδικασμένων μελών της Xρυσής Aυγής από την ΓΑΔΑ προς διαφορά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. 

Οι Χρυσαυγίτες μέσα από την κλούβα της ΕΛ.ΑΣ εκτόξευαν χυδαίες ύβρεις για την πρόεδρο του δικαστηρίου που τους καταδίκασε, την κυρία Μαρία Λεπενιώτη, αλλά και για τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο και κατέγραφαν την μεταγωγή τους προς τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο οποίος παραμένει άφαντος θέλοντας να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Interpol.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα