Εξαφάνιση του Χρήστου Παππα: Εξευτελισμός της Ελληνικής Αστυνομίας

Εξαφάνιση του Χρήστου Παππα: Εξευτελισμός της Ελληνικής Αστυνομίας

Σκληρή γλώσσα από τον συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη για την εξαφάνιση του Χρήστου Παππα. Για εξευτελισμό της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε λογο ο δικηγόρος, εγκαλώντας την ηγεσια του υπ. Προστασίας του Πολίτη. 

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει χρέος εντός των επόμενων ωρών - όχι ημερών ούτε μηνών - να φέρει τον Παππά μπροστά στον εισαγγελέα έκτισης ποινών», ανέφερε ο δικηγόρος σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο». «Η “εξαφάνιση” του χιτλερικού κατακαθιού εξευτελίζει πλήρως την Ελληνική Αστυνομία. [...] Αν δεν το πράξει είναι είτε παντελώς ακατάλληλος είτε εμπλεκόμενος και οφείλει να παραιτηθεί άμεσα».  

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης απευθύνθηκε και προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: «κύριε Χρυσοχοΐδη είχατε μία δουλειά να κάνετε. Γνωρίζατε ότι το δικαστήριο θα έβγαζε απόφαση στις 7 Οκτωβρίου, ότι θα υπήρχε χρονική απόσταση ανάμεσα στην απόφαση και τις αναστολές και υποτίθεται ότι φρουρούσατε τα σπίτια των κατηγορουμένων. Έβγαιναν συνδικαλιστές της αστυνομίας, όπως ο ανεκδιήγητος Μπαλάσκας και χλεύαζαν ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να τους ξεφύγουν. Τώρα λοιπόν γελοιοποιείται η Αστυνομία, γελοιοποιείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γελοιοποιείται η κυβέρνηση». 

Και συνέχισε ακόμα πιο αιχμηρά: «Το μητρώο του κ. Χρυσοχοΐδη είναι λερωμένο από τη φυγοδικία του Περίανδρου», αποκαλύπτοντας ότι από την ανάγνωση του σκληρού δίσκου του Χρήστου Παππά προέκυψε ότι ο Περίανδρος ήταν προσκεκλημένος στο γάμο του, με θέση στο τραπέζι και μπομπονιέρα άρα η Αστυνομία που υποτίθεται τον έψαχνε μπορούσε άνετα να τον βρει. 

«Μείζον θέμα προκύπτει και για την εισαγγελέα κ. Οικονόμου, που εισηγήθηκε και υποστήριξε με πάθος τις αναστολές», κατέληξε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, «διότι σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής αποκαλύπτει ότι η Αστυνομία γνώριζε από τις 7 Οκτωβρίου ότι ο Παππάς δεν βρίσκεται σπίτι του, έχει φύγει. Είτε η Αστυνομία δεν ενημέρωσε ως όφειλε την Εισαγγελεία είτε η κυρία Οικονόμου γνώριζε ότι ο Παππάς έχει φύγει και παρόλα αυτά έδινε τη μάχη της αναστολής».