Εξαδάκτυλος: Με φοβίζει το τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη του Αγ. Δημητρίου

Εξαδάκτυλος: Με φοβίζει το τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη του Αγ. Δημητρίου

Την εκτίμηση ότι με τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η Θεσσαλονίκη οδηγείται στο πορτοκαλί επίπεδο, εξέφρασε στην εκπομπή check in στα γεγονότα της TV100, o πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή έχει στοιχεία που την οδηγούν στο επόμενο επίπεδο,στο πορτοκαλί. Σε ποια χρονική στιγμή, δεν μπορεί κανείς να το πει με μεγάλη σιγουριά, αν θα είναι σήμερα, αύριο, μετά από δύο ημέρες. Εκείνο που πρέπει να πούμε είναι ότι όλοι πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ώστε να περιοριστεί στο επόμενο επίπεδο και να μην προχωρήσει πιο πολύ ο ιός», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τις συναθροίσεις σε πάρκα και πλατείες και αν αυτές παίζουν ρόλο στη διασπορά του ιού είπε:

«Όλα παίζουν ρόλο. Οποιαδήποτε συνάθροιση ανθρώπων για οποιοδήποτε λόγο, είτε για να θρηνήσουν, είτε για να πανηγυρίσουν, είτε για να διαμαρτυρηθούν, είτε για να γλεντήσουν. Οποιαδήποτε συνάθροιση ανθρώπων ευνοεί τη μετάδοση του ιού. Όλων των ειδών οι συναθροίσεις όπως και η μη χρήση μάσκας είναι οι τρόποι με τον οποίον μεταδίδεται ο ιός και βλέπουμε τις περιοχές να αλλάζουν χρώματα και επίπεδα».

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων και τα πρόστιμα, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι τα μέτρα δεν τηρούνται με τη βούληση των ανθρώπων.

«Δυστυχώς τηρούνται υπό την απειλή του προστίμου και πάντοτε υπάρχει διάθεση υπεκφυγής και παράκαμψης των μέτρων και για το λόγο αυτό δεν έχουμε και την απόδοση αυτή που θα θέλαμε να έχουμε. Αυτή είναι η μαύρη πικρή αλήθεια, θλιβερή για μας τους γιατρούς να διαπιστώνουμε ότι τα πρόστιμα είναι αυτά που κάνουν τους ανθρώπους να ακολουθούν τις οδηγίες μας», ανέφερε.

Τέλος όσον αφορά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και τις προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις μαραθωνίου- ημιμαραθωνίου ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα φοβισμένος.

«Θα σας πω ότι εγώ παρότι είμαι χειρουργός και είμαι εκπαιδευμένος να είμαι ψύχραιμος, όλα αυτά που λέτε τα φοβάμαι πάρα πολύ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι επ’ αυτού. Θα δούμε τι θα γίνει. Όλα όσα είπατε προσωπικά τα φοβάμαι πάρα πολύ. Με τρομάζουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα