Χρυσή Αυγή: Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στο Εφετείο μέχρι το τέλος της δίκης

Χρυσή Αυγή: Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στο Εφετείο μέχρι το τέλος της δίκης

Το πρωί της Δευτέρας θα ανακοινωθεί η απόφαση αν αναγνωρίζονται ή όχι ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες

Αυλαία πέφτει τις επόμενες μέρες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που σηματοδοτεί τη διαγραφή της από τον πολιτικό χάρτη.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή της για το αν θα χορηγήσει ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες, κάτι που θα κρίνει και το ύψος των ποινών για καθένα από τα ηγετικά στελέχη.

Η ώρα της επιβολής ποινών στα μέλη του «διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή πλησιάζει.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα ανακοινώσει την απόφαση για το εάν πρέπει να αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες.

Η κρίση του δικαστηρίου θα καθορίσει και το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν.

Χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 5 έως δέκα χρόνια ενώ με ελαφρυντικό από 2 μέχρι οκτώ έτη.

Οι 11 πρώην βουλευτές και τα υπόλοιπα μέλη των ταγμάτων εφόδου που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση απειλούνται με ποινή πέντε έως δέκα χρόνια κάθειρξη, ενώ, εάν τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό, με φυλάκιση ενός έτους μέχρι κάθειρξη πέντε ετών.

Την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά αναμένει με αγωνία η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τα υπόλοιπα θύματα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας αποτέλεσε μία δικαίωση όχι μόνο για τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και για όλους όσοι έδωσαν αγώνα προκειμένου να νικηθεί η ναζιστική βία.

Μετά την απόφαση ενοχής τους για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται και πάλι στο Εφετείο της Αθήνας, αναμένοντας με αγωνία την κρίση των δικαστών.

Αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για τις ποινές στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι το τέλος της δίκης

Μετά την ανακοίνωση των δικαστών για την απόφαση της αναγνώρισης ή όχι των ελαφρυντικών στους καταδικασθέντες τον λόγο λαμβάνει η εισαγγελέας να προτείνει επί των ποινών.

Στην συνέχεια θα μιλήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να ανακοινώσει την απόφαση του επί των ποινών.

Στην συνέχεια ακολουθεί το τελευταίο στάδιο το οποίο αφορά αν οι ποινές θα εκτελεστούν άμεσα ή αν θα χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, κάτι το οποίο θα κρίνει ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι όχι.

 Πρόκληση από τον Λαγό: Καλεί σε συγκέντρωση υποστήριξης έξω από το Εφετείο

Απαγορεύτηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες

Σε απαγόρευση συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα