Κορονοϊός: Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο μετά από δύο θετικά κρούσματα σε ασθενείς

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο μετά από δύο θετικά κρούσματα σε ασθενείς

Σε συναγερμό είναι πάλι στον ΕΟΔΥ καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο και η ΠΟΕΔΗΝ φοβάται μεγάλη διασπορά.

Ήταν ασυμπτωματικοί σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος εκφράζει φόβους για μεγάλη διασπορά του ιού.  Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι δύο ασθενείς νοσηλεύονταν σε τμήμα οξέων περιστατικών, στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτέμβρη. Την Πέμπτη τους έγινε τεστ κορωνοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε σήμερα και τους έδειξε θετικούς στον ιό. Ο ένας από αυτούς πήρε εξιτήριο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο: «Σε τμήμα οξέων περιστατικών νοσηλεύονταν δυο ασθενείς αλλοδαποί  στον ίδιο θάλαμο από 25 Σεπτέμβρη. Επειδή διέμειναν στο κέντρο της Αθήνας η γιατρός την Πέμπτη  για ασφάλεια τους έκανε τεστ κορωνοιού. Βγήκε το αποτέλεσμα σήμερα και είναι θετικοί και οι δυο στο κορωνοϊό. Ο ένας μάλιστα πήρε εξιτήριο την Παρασκευή. Εντελώς ασυμπτωματικοί και οι δύο. Κοιμόταν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό.

Έχει  επικοινωνήσει το νοσοκομείο με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Πρέπει ο ασθενής να φύγει  άμεσα από το Δρομοκαίτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Απαραίτητο  όλοι οι ασθενείς που εισάγονται να κάνουν τεστ κορωνοιου όπως φωνάζουμε και δεν εισσκουόμαστε».
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα