Κορονοϊός και κακοκαιρία βάζουν λουκέτα στα σχολεία – Ποια θα είναι κλειστά

Κορονοϊός και κακοκαιρία βάζουν λουκέτα στα σχολεία – Ποια θα είναι κλειστά

Προβληματισμό προκαλούν τα προσωρινά λουκέτα σε σχολεία της Ελλάδας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, μόλις την πρώτη εβδομάδα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός».

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Λέσβου, όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 2ο δημοτικό Βουτών στο Ηράκλειο, το 2ο γενικό λύκειο Καισαριανής, το νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 2ο γυμνάσιο Πύργου Ηλείας και το 70 δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την περιοχή μας και για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους, με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ για αύριο Παρασκευή 18/9.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 18/9, τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με απόφαση του δήμαρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, αλλά και τα σχολεία Κεφαλονιάς και Ιθάκης με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας των μαθητών, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στο Ναύπλιο, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η ανακοίνωση:

«Για προληπτικούς λόγους, μετά το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. και το οποίο αναφέρει πως θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η περιοχή μας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αποφάσισε την αναστολή όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και των παιδικών σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.

Οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που αναμένονται, καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων πρόληψης από την μετάδοση του κορωνοϊού Covid-19 και φυσικά ελλοχεύει κίνδυνος για όλους που θα θελήσουν να μετακινηθούν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα