Μεγάλη φωτιά στον Κουταλά Κορινθίας: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Μεγάλη φωτιά στον Κουταλά Κορινθίας: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κουταλάς Κορινθίας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά, που κατακαίει δασική έκταση.

Ειδικότερα στην περιοχή επιχειρούν μετά και την ενίσχυση των δυνάμεων συνολικά 77 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη ενώ στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά φαίνεται πως κατευθύνεται προς το Χιλιομόδι, περίπου 4 χιλιόμετρα από την περιοχή Κουταλάς, από όπου θα δείτε και πλάνα που έχει δημοσιεύσει στο παρακάτω βίντεο το korinthostv.gr.

Φωτιά και στο Κοκκώνι Κορινθίας

Όπως μετέδιδε λίγο νωρίτερα το korinthostv.gr, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε κτήματα με πορτοκαλιές και ελιές στην περιοχή Κοκκώνι Κορινθίας κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκ των οποίων τα 5 από την Π.Υ Κιάτου και 2 οχήματα από την Π.Υ Κορίνθου. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα