Μαγιορκίνης: Μάσκες παντού σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα

Μαγιορκίνης: Μάσκες παντού σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα

Την εκτίμηση πως η μάσκα πρέπει να γίνει υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

«Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής μάλιστα, έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως τόνισε δεν θεωρεί ότι είμαστε κοντά σε κάτι τέτοιο.

Η Επιδημία ανεβαίνει γρήγορα και κατεβαίνει αργά, υπογράμμισε ο κος Μαγιορκίνης προσθέτοντας πως ακόμη και με R κάτω από το 1 θα αργήσουμε να δούμε πτώση των κρουσμάτων.

"Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση" τόνισε και πρόσθεσε πως με το ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

"Γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στους 50 με 60 διασωληνωμένους" επεσήμανε.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής ανέφερε πως το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του μήνα, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ενδεχόμενη πραγματοποίηση αυτού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους.

Παράλληλα, ο κος Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο φάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα