Κορονοϊός: Ανησυχία για τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κρίσιμες οι επόμενες ώρες για νέα μέτρα

Κορονοϊός: Ανησυχία για τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κρίσιμες οι επόμενες ώρες για νέα μέτρα

Κορονοϊός: Ανησυχητικά παραμένουν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον ημερήσιο απολογισμό των κρουσμάτων να διατηρείται σε τριψήφιο αριθμό.

Προς δεύτερο «κύμα» της πανδημίας φαίνεται πως κατευθύνεται ολοταχώς η Ελλάδα, με λοιμωξιολόγους να εκφράζουν την ανησυχία τους για τον δείκτη μετάδοσης του ιού και την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη λήψη νέων μέτρων από τη Δευτέρα για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Με τα κρούσματα του Σαββάτου να είναι για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα τριψήφια και τον συνολικό αριθμό για τον Αύγουστο να πλησιάζει τα 1.000, η λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα βρίσκεται πλέον προ των πυλών ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η Δευτέρα αποτελεί «βαρόμετρο» για τις εξελίξεις.

Το «μοντέλο του Πόρου» φαίνεται πως προκρίνεται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον περιορισμό του αριθμού των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας -εάν φυσικά αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως ενδέχεται να ακυρωθεί η φετινή ΔΕΘ για να μην δημιουργηθεί νέα εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου, καταγράφηκαν 152 νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 5.421.

Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται σε 212, καθώς το βράδυ του Σαββάτου κατέληξε ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη.

Επιπλέον, 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα