Ισχυρή νεροποντή στην Αττική, πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Καταιγίδα σημειώθηκε στην Αττική το απόγευμα του Σαββάτου, με την κακοκαιρία πάντως –η οποία έπληξε και άλλες περιοχές της χώρας- να αποχωρεί σταδιακά από την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα από τη νεροποντή στην πρωτεύουσα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της Κυριακής, πέμπτη και τελευταία ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλειας» -όπως «βαφτίστηκε» το φαινόμενο από τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και τοπικού χαρακτήρα, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή στα ηπειρωτικά πλην της Θράκης, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στη Θράκη από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 33, και στην Κρήτη από 17 έως 32.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και κατά τόπους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

https://www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ