Πέθανε ο Θάνος Βεζυργιάννης

Πέθανε ο Θάνος Βεζυργιάννης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Νέου Ψυχικού Θάνος Βεζυργιάννης.

Ο Θάνος Βεζυργιάννης, που είχε εκλεγεί δήμαρχος στο Νέο Ψυχικό για τέσσερις θητείες, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Άαχεν της Γερμανίας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, αλλά και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει: «Ο Θάνος Βεζυργιάννης ταύτισε το όνομά του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο επί 16 χρόνια ως Δήμαρχος Νέου Ψυχικού όσο και ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών. Ήταν πρωτοπόρος και ρεαλιστής και διακρίθηκε για το ήθος, την ανθρωπιά και την ανιδιοτέλειά του και από όποια θέση κι αν πέρασε άφησε πίσω του πλούσιο έργο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η προσφορά του στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω στην οικογένειά του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρει: «Η Αυτοδιοίκηση της χώρας μας είναι φτωχότερη μετά την απώλεια του Θ. Βεζυργιάννη,  ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του ως Δήμαρχος Ν. Ψυχικ ού επί 16 χρόνια, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. Με τις καινοτόμες ιδέες του υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες που συνέβαλλαν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Οι γνώσεις του, το ήθος του και η αγάπη του για την αυτοδιοίκηση τον καθιέρωσαν ως έναν από τους καλύτερους γνώστες της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Ο Θάνος Βεζυργιάννης υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο. Τιμήθηκε επανειλημμένα από τους πολίτες του Δήμου Νέου Ψυχικού, όπου εκλεγόταν Δήμαρχος επί 16 συνεχή χρόνια, αφήνοντας παρακαταθήκη ένα σημαντικό και καινοτόμο για την εποχή του έργο, ενώ συνέχισε να υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών» σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα