Το τέλειο άλλοθι που γκρεμίστηκε τυχαία - Έτοιμη να μιλήσει η 35χρονη

Το τέλειο άλλοθι που γκρεμίστηκε τυχαία - Έτοιμη να μιλήσει η 35χρονη

Ένα μήνα μετά, φωτίζονται νέα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης και δείχνουν τον τρόπο που οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση. Το τέλειο άλλοθι που γκρεμίστηκε τυχαία, ο ύπνος ενός ταξιτζή που προκάλεσε πανικό στην 35χρονη, μαζί με ένα email που φέρεται να έστειλε στον εργοδότη της, ήταν καθοριστικά για να λάμψει η αλήθεια και να οδηγήσουν τα βήματα των Αρχών.

Τρίτη 19 Μαΐου. Μια μέρα πριν την επίθεση. Η Ιωάννα αποφεύγει την επίθεση, επειδή ένα λεωφορείο και ένας εργάτης, έκοψαν το δρόμο στην 35χρονη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η κατηγορούμενη πηγαίνει στο ταξί. Ένα ταξί όμως που δεν ήταν αυτό που περίμενε αρχικά.

Όπως αποκαλύπτεται από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη το προηγούμενο βράδυ είχε συνεννοηθεί με έναν οδηγό ταξί, να την περιμένει στο ίδιο σημείο. Στόχος της ήταν αμέσως μετά την επίθεση, το αργότερο μέχρι τις 10.00 το πρωί, να την πάει στο Μετς και από εκεί με τα πόδια να πάει στο γραφείο της για να χτυπήσει κάρτα. Αυτό θα της εξασφάλισε το τέλειο άλλοθι. Ο ταξιτζής όμως κοιμήθηκε και η δράστης στις 09.15 εκείνο το πρωινό κατάλαβε ότι την είχε «κρεμάσει». Τηλεφώνησε στην εταιρεία ραδιοταξί για να ζητήσει εξηγήσεις και τότε πληροφορήθηκε ότι στο ραντεβού θα πάει μια γυναίκα οδηγός.

Η γυναίκα οδηγός έχει φτάσει στο σημείο, όμως τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια τροπή που δεν περίμενε η δράστης. Ο στόχος της ξεφεύγει και συγχυσμένη προσπαθεί να χτίσει το επόμενο άλλοθι. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα.

Στέλνει email στον προϊστάμενό της ζητώντας άδεια για την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να γκρεμίσει το άλλοθι που πάσχιζε να κατασκευάσει φτάνοντας νωρίς στο γραφείο της, αλλά να αφήσει στοιχεία στην έρευνα των Αρχών για να φτάσουν σε εκείνη. Η άδεια που πήρε τη μέρα της επίθεσης, στις 20 Μαΐου, ήταν καθοριστική στην έρευνα των αστυνομικών.

 

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα