Μαρκέλλα: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ανηλίκων το περιβάλλον της 10χρονης

Μαρκέλλα: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ανηλίκων το περιβάλλον της 10χρονης

Στο "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μπαίνει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει η 10χρονη Μαρκέλλα, στον απόηχο της μυστηριώδους εξαφάνισής της που είχε αίσια έκβαση, αφού η ανήλικη εντοπίστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ύστερα από σχεδόν δύο 24ωρα, κατά τα οποία αγνοείτο η τύχη της.

Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της. Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της 10χρονης έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το "Χαμόγελο του Παιδιού", όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρό του Κώστα Γιαννόπουλο.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τις συνθήκες εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας και στο επίκεντρο φαίνεται πως βρίσκεται μία γυναίκα από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας, η οποία αναζητείται, ενώ φέρεται να αναγνωρίστηκε από την ανήλικη και η παρουσία της επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να συνθέσουν το "παζλ" της υπόθεσης, αναζητώντας και το κίνητρο της αρπαγής.

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση της υγείας της να είναι καλή, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη κακοποίησης και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί τυχόν χορήγηση φαρμάκων.

Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα - 40χρονη από το οικογενειακό της περιβάλλον η κοκκκινομάλα που την άρπαξε

Μία γυναίκα 40 ετών από το οικογενειακό περιβάλλον της Μαρκέλλας έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές ως βασική ύποπτη για τη διήμερη εξαφάνιση της δεκάχρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν στα χέρια του βίντεο που δείχνει τη γυναίκα που πήρε τη Μαρκέλλα το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο στο βίντεο δε φαίνεται να έχει μαζί της το 10χρονο κορίτσι, αλλά να περιφέρεται κοντά στο σχολείο που φοιτά η μικρή.

Η εξιχνίαση της εξαφάνισης της Μαρκέλλας έχει μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση. Ενδεικτικό είναι ότι η μητέρα της έχει δει μόλις δύο φορές την 10χρονη στο νοσοκομείο και για περίπου δέκα λεπτά. Η Αστυνομία κρατά σε απόσταση τα μέλη της οικογένειας προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, φτάνοντας στην λύση του μυστηρίου. Σύμφωνα με τις αρχές οι έρευνες κατευθύνονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ ορισμένοι μάρτυρες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος έχουν κληθεί να καταθέσουν και δεύτερη φορά. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κατέθετε  η μητέρα της και ο βιολογικός της πατέρας. 

Δεκάδες ήταν οι μαρτυρίες στην ευρωπαϊκή γραμμή 116111 που δόθηκαν πληροφορίες και οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση. Η Μαρκέλλα παραμένει στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους παιδοψυχολόγους, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταθέσει και η ίδια τα όσα συνέβησαν τις σχεδόν 48 ώρες που ήταν αγνοούμενη.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα