Πέθανε 80χρονη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από κορονοϊό. Στους 183 οι νεκροί συνολικά

Πέθανε 80χρονη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από κορονοϊό. Στους 183 οι νεκροί συνολικά

 Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας πέθανε μια 80χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα φτάνει πλέον τους 183.

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της χώρας αλλά και στην κυβέρνηση μετά τα 97 νέα κρούσματα κορονοϊού των προηγούμενων 4 ημερών.

Αυτά, εκτίναξαν τον αριθμό των περιστατικών τα οποία καταγράφονται στη χώρα μας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία είχαν εφαρμοστεί για περιορισμό της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 3.049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες, 690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.735 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα, είναι ότι ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου).

Από αυτά τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Όπως είναι φυσικό, ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές Αρχές οι μικρές διάσπαρτες εστίες κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Παρότι οι εστίες περιλαμβάνουν -κάθε μία ξεχωριστά- λιγοστά κρούσματα, οι πηγές μετάδοσης που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές και μέσα στο καλοκαίρι θα λαμβάνονται έκτακτες αποφάσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις. Πάντως, αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στον δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω), όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να περιορίσει τον συνωστισμό στα beach bar και γι’ αυτό επιβλήθηκε δίμηνο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar της Μυκόνου.

Μάλιστα, τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και μέλη της κυβέρνησης, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, προειδοποίησαν επίσημα ότι θα παρθούν μέτρα ακόμη και για τοπικά lockdown και λουκέτα σε μαγαζιά για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, ειδικά την περίοδο ου καλοκαιριού. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει αναλυτές σε νοσοκομειακές μονάδες 15 νησιών, ώστε να ελέγχονται εκεί τα δείγματα και να μην επιβαρύνουν τα ήδη υπερ – φορτωμένα νοσοκομεία στα μεγάλα αστικά κέντρα. Πέραν αυτού, η κυβέρνηση θα συνεχίσει, όπως μεταδίδεται, την πρακτική των προσλήψεων σε ιατρο–νοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά, ενώ -όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο- θα βελτιώνει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό στις κατά τόπους υγειονομικές μονάδες.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα