Του Αγίου Πνεύματος σήμερα: Τι γιορτάζουμε, τι είναι ανοικτό, πρόγνωσή καιρού

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα: Τι γιορτάζουμε, τι είναι ανοικτό, πρόγνωσή καιρού

Πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου έλαβε χώρα η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους 12 μαθητές (περιλαμβανομένων και των αποστόλων του Ιησού) οπότε, σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων, έλαβαν Άγιο Πνεύμα μιλώντας σε ξένες γλώσσες (γλωσσολαλιά) «για τα θαυμαστά έργα του Θεού», γεγονός που έγινε αντιληπτό από Ιουδαίους και προσήλυτους που ήταν στην Ιερουσαλήμ για τη γιορτή των Εβδομάδων. Ως αποτέλεσμα, έπειτα και από το κήρυγμα του Πέτρου, βαφτίστηκαν εκείνη την ημέρα 3.000 νέα μέλη της χριστιανικής εκκλησίας.

Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής. Γιατί, όμως, γιορτάζουμε ξεχωριστά και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος;

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου. Τι γιορτάζουμε

Αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων φέρνει η αργία του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες. Αντίθετα, από τη στιγμή που η μέρα αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες της Εκκλησίας και που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά σε Αθήνα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης, κάτι που δεν θα ισχύσει σε άλλες περιοχές.

Τι λειτουργεί σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ

Ο καιρός σήμερα του Αγίου Πνεύματος είναι κατάλληλος για εκδρομή

Ο συνωστισμός είναι το πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας. Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός

Ως πετρέλαιο για τη φωτιά της πανδημίας του κορονοϊού χαρακτήρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, όπως τα beach bar της Μυκόνου.

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα συνωστισμού και συγχρωτισμού. Ένας άνθρωπος μες το πλήθος αυτό είναι αρκετός για να μολύνει 100 ή 200 άλλους», εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας.

«Να υπενθυμίσω σε όλους το ζήτημα της ατομικής ευθύνης» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης δεν γίνεται να δέχονται όλους τους πελάτες, όσοι κι αν είναι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα