Χτύπημα στη ρωσική μαφία – Συνελήφθη ο ληστής με τη χειρουργική μάσκα

Στην σύλληψη ενός ακόμη υψηλόβαθμου στελέχους της ρωσικής μαφίας που φέρει τον τίτλο του «Vor v zakone», δηλαδή του «κλέφτη του νόμου» προχώρησαν στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας της ασφάλειας Αττικής. Μαζί του συνελήφθησαν δυο ακόμη συνεργοί του.

Όσα αντικείμενα έκλεβαν από τα σπίτια που εισέβαλαν, τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους ή και ενεχυροδανειστές, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Η δράση τους ήταν τόσο επαγγελματική που όταν εντόπιζαν κάμερα ασφαλείας, την απενεργοποιούσαν και αποχωρούσαν για κάποιες ώρες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν θα ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης και η αστυνομία. Στη συνέχεια επέστρεφαν στο διαμέρισμα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες.

Οι κακοποιοί μάλιστα πραγματοποιούσαν περισσότερες από μία κατοπτεύσεις του σπιτιού που είχαν «στοχοποιήσει» για να παρακολουθούν τις κινήσεις των ενοίκων και των γειτόνων. Όταν κατάφερναν να μπουν στα σπίτια, κατέβαζαν τα παντζούρια για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους ενοίκους διπλανών διαμερισμάτων και ερευνούσαν τους χώρους μέχρι να βρουν τα κλοπιμαία που θα τους απέφεραν το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών στα σπίτια τους, εντοπίστηκαν κοσμήματα, 2 πυροβόλα, 2 αεροβόλα, φυσίγγια, 3.730 ευρώ, ρολόγια χειρός και ασύρματοι. Όλοι οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι και σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί πλήθος δικογραφιών για κλοπές σε οικίες, ενώ επιπλέον ο 34χρονος έχει συλληφθεί για ληστεία και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

 

Πηγές: lawandorder.gr, astynomia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα