Ξανά στο εδώλιο θα καθίσει ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς

Ξανά στο εδώλιο θα καθίσει ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς προκειμένου να δικαστεί εκ νέου για τον βιασμό του 25χρονου οδηγού ταξί, μετά την έφεση κατά της απόφασης αθώωσής του που άσκησε η εισαγγελέας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «dikastiko.gr» η εισαγγελέας εφετών Αρετή Σκαφίδα, άσκησε έφεση κατά της απόφασης αθώωσης του ηθοποιού, η οποία είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία (4 -3), μετά από αρκετές συνεδριάσεις του δικαστηρίου, στις οποίες επικράτησε ένταση καθώς η αντιδικία ήταν σφοδρή, με τον νεαρό αυτοκινητιστή να υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός τον βίασε κατά τη διάρκεια κούρσας αφού προηγουμένως του είχε ρίξει κρυφά ναρκωτική ουσία στον καφέ του.

Πλήρης αθώωση

Υπενθυμίζεται ότι την αθώωση του ηθοποιού λόγω αμφιβολιών είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας σε αντίθεση με τους τρεις τακτικούς δικαστές που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για τον βιασμό του οδηγού ταξί. Οι ένορκοι ωστόσο τάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση και τελικά ως πλειοψηφούσα άποψη επικράτησαν και κήρυξαν αθώο τον Γιώργο Καρκά. Ωστόσο τακτικοί και λαϊκοί δικαστές του αναγνώρισαν και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, τον καταδίκασαν μόνο για το δεύτερο αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών σε φυλάκιση 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Δεν εκτιμήθηκαν σωστά τα στοιχεία

Αντίθετα η εισαγγελέας εφετών Αρετή Σκαφίδα, στέλνει και πάλι την υπόθεση στο ακροατήριο να δικαστεί από την αρχή, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά όλα τα στοιχεία που προέκυψαν κυρίως από την αποδεικτική διαδικασία, τα οποία έπρεπε να οδηγήσουν σε καταδικαστική κρίση και όχι στην αθώωση του κατηγορούμενου ηθοποιού. Μάλιστα η έφεση ασκήθηκε λίγες μέρες μετά την έκδοση της απόφασης, και η εισαγγελέας εφετών σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό της έφεσης της εκτιμά ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία διαβεβαιώνει τον ισχυρισμό του θύματος περί εισόδου αμβλέως οργάνου, άρα πιστοποιείται η κακοποίηση του. Σύμφωνα πάντα με την εισαγγελέα, το επιχείρημα του κατηγορουμένου περί οικονομικού κινήτρου του μηνυτή, δεν επαληθεύτηκε από την διαδικασία αλλά και από την ίδια την συμπεριφορά του θύματος, το οποίο το μόνο που ζητούσε ήταν την τιμωρία του δράστη αφού δεν προσέφυγε με αγωγή διεκδικώντας χρήματα. Επίσης η Αρετή Σκαφίδα, έκρινε ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η ψυχολογική κατάσταση του θύματος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, οι διακυμάνσεις στην συμπεριφορά του οι οποίες ήταν εναλλασσόμενες, κάτι που πιστοποίησαν τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου όσο και ο αστυνομικός στις καταθέσεις τους ότι ο 25χρονος οδηγός έδειχνε να έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Σφοδρή αντιδικία

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο και ο ηθοποιός ήταν προσωρινά μέχρι και την ημέρα αθώωσης του κρατούμενος, ύστερα από καταγγελίες του 25χρονου οδηγού ταξί, το οποίο είχε μισθώσει το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2018 ο Γιώργος Καρκάς μέσω πλατφόρμας, ότι με τη βοήθεια ναρκωτικών ουσιών ο πελάτης τον είχε βιάσει κοντά στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη πριν από λίγους μήνες κάτω από σφοδρή αντιδικία για το τι συνέβη το επίμαχο βράδυ αφού ο νεαρός μηνυτής επέμενε στο ακροατήριο ότι βρισκόταν άθελά του υπό την επήρεια ουσιών. Αναφέρθηκε στην στάση έξω από sex shop, όπου ο ηθοποιός, σύμφωνα με τη μαρτυρία, προχώρησε σε αγορά βοηθημάτων, τα οποία μετέφερε σε μία σακούλα. Παράλληλα, επέμεινε στην καταγγελία του ότι ο κατηγορούμενος έριξε κάποιο ναρκωτικό στον καφέ που είχε μέσα στο ταξί, πιθανότατα τη στιγμή που έτρωγαν παρέα σε ταχυφαγείο στο κέντρο της Αθήνας, αμέσως μετά την επίσκεψη στο κατάστημα ερωτικών ειδών.

«Φάνηκε να ευχαριστιέται. Του είπα ως εδώ»

Τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο μηνυτής προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στο ακροατήριο που ήταν γεμάτο από πρόσωπα του οικογενειακού αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος του κατηγορούμενου. Τι είπε τότε στην κατάθεση του ενώπιον των δικαστών; Για τα επίμαχα λεπτά όπου φέρεται να έλαβε χώρα ο βιασμός, ο αυτοκινητιστής δήλωσε πλήρη άγνοια. «Δεν είχα λόγο να τον υποπτευθώ. Επειδή είναι ομοφυλόφιλος; Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος επιβάτης ήταν…» υποστήριξε, ενώ λίγο αργότερα ισχυρίστηκε: «Ξυπνώντας είχα την αίσθηση ότι έπρεπε να κάνω την ανάγκη μου. Ο κατηγορούμενος είναι ξάπλα στο δεξί μου στήθος, αισθησιακά μου τσίμπαγε τη ρώγα και είχα ξεκούμπωτο πουκάμισο και παντελόνι. Φάνηκε να το ευχαριστιέται. Του είπα ως εδώ, φτάνει. Θέλω να πάω σπίτι μου. Πες μου πού θέλεις να σε πάω…» Ωστόσο, παρά τα όσα έλαβαν χώρα, ο μάρτυρας οδήγησε για να πάει τον ηθοποιό στον τελικό προορισμό του. «Νόμιζα ότι έπεφτα θύμα ληστείας» ήταν η εξήγησή του, στην ερώτηση γιατί να συνεχίσει τη διαδρομή, ενώ απάντησε πως ακόμη ένιωθε «περίεργα» όταν ο κατηγορούμενος λιποθύμησε μέσα στο ταξί.

«Εντάξει, μου τσίμπησε τη ρόγα. Άξιζε να τον πετάξω στα σκουπίδια; Η ανθρώπινη ζωή έχει μεγάλη σημασία για μένα. Για αυτό κάλεσα το 166, πράγμα που δεν το θυμάμαι όμως, προκύπτει από τις κλήσεις μου. Αλλά για κάποιο λόγο τον πήγα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Έχω ελάχιστες αναμνήσεις. Έχω ακούσει ότι χαστούκισα ένα φύλακα και επιτέθηκα στους γιατρούς. Ζητώ συγγνώμη. Εγώ θυμάμαι να ξυπνάω σε ένα κρεβάτι με ανθρώπους από πάνω μου και την απειλή μιας βελόνας. Σκέφτηκα ότι μου έκλεψαν το ταξί και για αυτό σηκώθηκα και έκανα πέρα τους γιατρούς» κατέληξε. Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρκάς, αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί την αθώωση του γιατί λίγες μέρες μετά ασκήθηκε έφεση και αναμένεται εκ νέου ο προσδιορισμός της δίκης.

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα