Έτσι θα ανοίξουν αύριο 515 οργανωμένες παραλίες – Τα μέτρα, οι αλλαγές, τα πρόστιμα

Έτσι θα ανοίξουν αύριο 515 οργανωμένες παραλίες – Τα μέτρα, οι αλλαγές, τα πρόστιμα

Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει από σήμερα τους 40 βαθμούς κι ένα πολύ ζεστό τριήμερο να ξεκινά, ανοίγουν αύριο 515 οργανωμένες παραλίες στη χώρα, για να υποδεχτούν τους λουόμενους με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε έως πέρσι το καλοκαίρι. Η λειτουργία τους θα γίνει με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Οι παραλίες θα ανοίγουν για το κοινό στις 08.00 το πρωί. Κατά την είσοδο του κοινού σε αυτές είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων ενώ ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ομπρελών είναι τα 4 μέτρα ενώ ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν δυο ξαπλώστρες. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι οικογένειες με ανήλικα τέκνα ενώ η απόσταση ανάμεσα στις ξαπλώστρες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Χωρίς αλκοόλ και μόνο take away

Τα κυλικεία των πλαζ  θα λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση συσκευασμένων προϊόντων σε πακέτο και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Τόνισε επίσης πως δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος ενώ η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Μάσκα και απολυμάνσεις

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των παραλιών θα πρέπει να φορούν μάσκα ενώ το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες μετά από τη χρήση τους από κάθε πελάτη.

Στην κάθε ξαπλώστρα, οι λουόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν πετσέτα ενώ απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Τα πρόστιμα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση να μην ανοίξουν οι επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, καθώς, όπως τόνισε, θα υπάρξει αυστηρότητα στους ελέγχους ως προς την εφαρμογή τους και πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης.

Η πρώτη παράβαση θα έχει πρόστιμα από 5000- 20000 και αναστολή 30 μέρες της επιχείρησης

Στη δεύτερη παράβαση θα τριπλασιάζεται το πρόστιμο και θα ακολουθεί κλείσιμο της επιχείρησης για 90 μέρες

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Όσοι ανυπομονούν για μια βουτιά στα νερά της Εύβοιας ή για βόλτες στα νησιά του Αργοσαρωνικού θα χρειαστεί να περιμένουν. Η μετακίνηση πολιτών σε όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και την Εύβοια απελευθερώνεται τη Δευτέρα. Αργοσαρωνικός, Λευκάδα και Ελαφόνησος θα πρέπει να περιμένουν έως τις 25 Μαΐου, «αν όλα πάνε καλά», όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσον αφορά αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ θα ανακοινωθούν σήμερα.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα