Δίκη Τοπαλούδη: Το παιδί σας εισήχθη ως πρόβατο επί σφαγή

Δίκη Τοπαλούδη: Το παιδί σας εισήχθη ως πρόβατο επί σφαγή

Το παιδί σας εισήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος είπε απευθυνόμενη σήμερα στην μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του κοριτσιού.

Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε συγκλονισμένη από την δολοφονία της φοιτήτριας κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της στην έδρα του δικαστηρίου το οποίο διερευνά το πρωτοφανές έγκλημα.

Η εισαγγελική λειτουργός που αγορεύει από το πρωί ενώπιον των τακτικών και λαϊκών δικαστών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας, λόγω των μέτρων που επιβάλει η πανδημία, κατακεραυνώνει τους δύο κατηγορούμενους μεταφέροντας μάλιστα και τα συναισθήματα της αναφερόμενη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της υπόθεσης.

Μάλιστα η εισαγγελική λειτουργός εκμυστηρεύτηκε στην εισήγηση της ότι από την αρχή που αποκαλύφθηκε το έγκλημα συγκλονίστηκε και παρακολουθούσε όλες τις αποκαλύψεις, ενώ είχε διαισθανθεί ότι θα την αναλάβει. Στο ακροατήριο βρίσκεται σήμερα και η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, η οποία ξέσπασε κατά των δυο κατηγορούμένων ζητώντας να τους κοιτάξει στο πρόσωπο.

Η εισαγγελέας εξήγησε γιατί θεωρεί κτήμα της την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. ….Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας….

Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

«Εδώ θα βγει η αλήθεια»

Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίσθηκε πεπεισμένη από την εξονυχιστική αποδεικτική διαδικασία και από την μελέτη εκ μέρους της της δικογραφίας προκύπτει η αλήθεια όσο κι αν οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να την επισκιάσουν.

«Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα….Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί … Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπό την αλήθεια. ….

Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

«Ας επικρατήσει δικαιοσύνη»

Σε ένα πολύ προσωπικό τόνο μάλιστα η εισαγγελέας απευθυνόμενη στην μητέρα του θύματος της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας είπε: «Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος.

Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης – «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε – απαντώντας έτσι σε δηλώσεις της υπεράσπισης.

Αναφέρθηκε επίσης σε πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε υπήρξαν, προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του.

«Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….».

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

 

dikastiko