Αγία Παρασκευή: Ένταση στην πλατεία Αγίου Ιωάννου - Επί ποδός η αστυνομία

Αγία Παρασκευή: Ένταση στην πλατεία Αγίου Ιωάννου - Επί ποδός η αστυνομία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να κλείσει την πλατεία της Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Παρά τις συστάσεις με μεγάφωνα, παρά τις προσπάθειες για να απομακρυνθεί ο κόσμος, περισσότερα από 200 άτομα παρέμειναν στην πλατεία, αρνούνταν να φύγουν και λίγο μετά τις 23:15 τα ΜΑΤ άρχισαν να κυκλώνουν περιμετρικά την πλατεία, δείχνοντας πρόθεση να απομακρύνουν τον κόσμο.

Τελικά, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν όλοι μαζί από το κέντρο της πλατείας, αλλά παρατάχθηκαν απέναντι από τα ΜΑΤ επί της οδού Αγίου Ιωάννου, δείχνοντας μ' αυτό τον τρόπο πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το σημείο. Θυμίζουμε πως αρχικά περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση της κυβέρνησης να την κλείσει επ αόριστον από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Στο σημείο υπήρχε από νωρίς ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να αποφευχθεί επανάληψη των εικόνων που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες. Οι αστυνομικοί με ντουντούκα ενημέρωσαν τους πολίτες τις ώρες που θα είναι κλειστή η πλατεία και ζητούσαν να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορονοϊού.

Οι συγκεντρωμένοι, φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, που τους ζητούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η πλατεία θα κλείνει τις βραδινές ώρες.

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, όπως είπε, δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες, Τρίτη, επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού».

Να σημειωθεί πως κυκλοφορεί διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις στην πλατεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα