Επιστολή Αριχεπισκόπου Ιερώνυμου στην Νίκη Κεραμέως, ζητά το άνοιγμα των Εκκλησιών

Σκληρή επιστολή απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με την οποία ζητά το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Μακαριώτατος συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενο της. Σε αυτή ζητάνε, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια πολύ σκληρή επιστολή, στην οποία η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

Φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν ζυμώσεις μεταξύ Ιεραρχών προκειμένου να υπάρξει μια παρέμβαση προς την Πολιτεία για το άνοιγμα των Εκκλησιών, καθώς οι περισσότεροι Ιεράρχες είχαν δεχθεί αντιδράσεις από πιστούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το θέμα και ο Αρχιεπίσκοπος στο γεγονός ότι κάποιοι από τους Ιεράρχες είχαν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται δημόσια κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανωμαλία στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα τη νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι πάντως φαίνεται να ήταν η χθεσινή παράνομη αποδοχή της Πολιτείας στη κινούμενη συναυλία που έγινε από την ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν ενώ λίγες ημέρες πριν, δεν είχε γίνει δεκτή η περιφορά του Επιταφίου.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα